Винайшли експериментальний спрей від Covid-19

0
-1
Винайшли експериментальний спрей від Covid-19
Науковці з Гонконзького університету створили назальний спрей, який містить вакцину від коронавірусу та грипу одночасно. Його планують почати випробовувати на людях у листопаді.

Про це йдеться у дослідженні, опублікованому в Nature microbiology.

Ідея полягає в тому, аби нищити респіраторні віруси там, де вони зазвичай потрапляють в організм, — у носі. Імунізація від грипу за допомогою впорскування в ніс уже відома — новий препарат повинен забезпечити захист ще й від Covid-19. Завдяки випробуванням на хом'яках вчені з'ясували, що певні препарати, які використовують для лікування інфекційних захворювань, є ефективними для придушення симптомів коронавірусу.

Для початкових клінічних випробувань вакцини-спрею планують залучити приблизно 100 людей. Під час тестування китайські вчені будуть досліджувати безпеку вакцини, а також оптимальну дозу для кожної людини.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні