У лучанки зникли одразу двоє синів. ФОТО. ВІДЕО

0
5
У лучанки зникли одразу двоє синів. ФОТО. ВІДЕО
Дмитро та Володимир Хомяки служили в добровольчому батальйоні "Айдар". Володимира і Дмитра жінка шукає вже 6 років.

Про це пише Суспільне.

Старшому Володимиру тоді було 24 роки, Дмитру - 20. Синів Катерина Хомяк востаннє чула в серпні 2014-ро напередодні бою за Щастя на Луганщині.



"Криваве те Щастя для наших хлопців. Подзвонив Володя і сказав, що "мама, деякий час зв'язку не буде. Але, мам, ти не переживай, ми 17 вересня будемо вдома". І в той же день я поговорила з Дімою, він був поряд", - пригадує мати зниклих бійців.

Після бою під Щастям жінка впізнала одного із синів на одному з відео: "По відео можна сказати – ранений, контужений. І що там далі відбулося – ми не знаємо, тому що відразу попала група батальйону "Айдар" в засідку, а потім і 80-та бригада".



Жінка розповідає, що у 2014 році сини йшли у списку полонених. Потім зникли. З того часу жінка не покладаючи рук шукає синів. Останні два роки робить це самотужки.

"Не робиться у нас нічого для пошуку зниклих. Нема комісії, закон є, але він не працює. Нас нема, ми не існуємо і ми ніхто! Як наші діти, так і наші сім'ї.", - каже Катерина Хомяк.

Крім Володимира та Дмитра безвісти зниклими бійцями вважають ще шістьох волинян.



Жінка каже: у День захисника України, як і кожного дня, має єдине бажання: "Щоб наша перемога була, наш мир, щоб наші хлопці повернулися додому. А ми наших синів чекаємо вдома".

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні