Дмитро ГЛАЗУНОВ: нехай перед Покровом Богородиці відступлять усі наші вороги

2
2
Дмитро ГЛАЗУНОВ: нехай перед Покровом Богородиці відступлять усі наші вороги
1240 року полчища татар взяли в облогу місто Холм. Мешканці, благаючи Божу матір про порятунок, винесли ікону на кріпосні вали, які оточували місто.

Татарам здалося, що мури виросли до неба і загарбники відступили. Це історична правда і один із чисельних сюжетів, зображених на картині авторства митця В. Жупанюка "Ікона Холмської Богородиці в подіях і фактах".

2018 року я придбав це полотно і подарував Музею Волинської ікони. Зараз картина зберігається поруч із оригіналом образу. Хочу, щоб волиняни знали і пам'ятали трагічну, сповнену таємниць тисячолітню історію Холмської Чудотворної ікони Богородиці, яка є однією із найшанованіших ікон християнського світу.

Віднедавна на День Святої Покрови відзначається ще одне національне свято - День захисника Вітчизни.

То ж, сьогодні, як і колись, вітаючи усіх Вас із Святою Покровою, благаю Богородицю, щоб відступили усі наші вороги, зовнішні і внутрішні, та наступив довгоочікуваний мир і добробут людей в Україні.

Дмитро ГЛАЗУНОВ,кандидат на посаду Луцького міського голови, голова благодійного фонду "Рідна Волинь" та ВОГО "ВОЛК".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дмитре, а куди зчез з сайту твій лист-звенення до генерала Смешка з півсотнею помилок ? Попроси грамотних людей, нехай відкоректують. Заплати, якщо ще маєш чужі гроші... А там відіжмеш лікарняну касу і розрахуєшся.
Відповісти
Пане "лінгвіст" ваша граматика теж шкутильгає (зчез-зник)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні