Вчені дослідили, як довго організм зберігає антитіла до коронавірусу

0
4
Вчені дослідили, як довго організм зберігає антитіла до коронавірусу
Після того, як людина перехворіє на коронавірус, антитіла, які утворилися в її організмі, зберігаються чотири місяці.

При повторному інфікуванні хвороба може проходити важче, такого висновку дійшли дослідники фінського Відомства охорони здоров'я і соціального розвитку THL і міста Гельсінкі, передає Yle.

Керівник дослідження Меріт Мелін стверджує, що отримані результати підтверджують інформацію про те, що антитіла і можливий імунітет, викликані звичайною інфекцією, зберігаються як мінімум протягом чотирьох місяців.

Вчені вивчили дані 39 сімей, в яких були зафіксовані випадки коронавірусу. Майже у всіх інфікованих протягом першого місяця зараження вироблялися антитіла, які були виявлені і через чотири місяці.Сама коронавірусна інфекція також може повторитися, а симптоми можуть бути серйознішими.

Дослідники також наголошують, що необхідні подальші дослідження для точнішого визначення тривалості імунітету. Ще потрібно з'ясувати, чому при повторному інфікуванні з'являються серйозніші симптоми.

За словами вчених, в світлі наявних зараз даних випадки повторного інфікування зустрічаються рідко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні