Американські дослідники теорії ігор отримали Нобелівську премію з економіки

0
-2
Американські дослідники теорії ігор отримали Нобелівську премію з економіки
Нобелівську премію в сфері економіки цього року виграли двоє американських економістів Пол Мілгром та Роберт Уілсон.

Повідомляє Голос Америки.

Цьогорічну премію присудили за «вдосконалення теорії аукціонів і винайдення нових форматів аукціонів», - заявив Горан Гансон, генеральний секретар Шведської королівської академії наук.

Теорія аукціонів є напрямком в теорії ігор, спрямованим на застосування більш рівноправних ринкових механізмів до проведення аукціонів на основі вивчення стимулів, що змушують людей співпрацювати, або конфліктувати.

Засновник теорії ігор принстонський вчений нобелівський лауреат Джон Неш став натхненням для фільму «Ігри розуму» (A Beautiful Mind) 2001 року, де його роль зіграв Рассел Кроу.

Нобелівська премія з економіки не була передбачена у заповіті Нобеля. Її встановив в 1968 році Центральний банк Швеції у пам‘ять про Альфреда Нобеля.

Премію у 1,1 мільйона доларів, яку фінансує банк, дослідники поділять порівну.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні