Лучанам порадили як правильно оформити субсидію.

0
-7
Лучанам порадили як правильно оформити субсидію.
Жовтень продовжує тішити нас гарною погодою та високими температурними показниками. Проте зима вже не за горами і все ж доведеться для лучан увімкнути опалення, а рахунки за комунальні послуги аж ніяк не тішать. Про це інформує Під Прицілом.

Як заощадити і чи складним є процес оформлення субсидії дізнавалась журналістка ТРК "Аверс" Мирослава Сябер.

86-річна пані Стефанія в минулому педагог. Жінка каже, що пенсії, не зважаючи на чималий стаж, все ж не вистачає. Допомоги приходиться просити у держави:

"Я мала субсидію минулого року і мені звичайно потрібна вона, адже я живу сама в 3-кімнатній квартирі. Чоловік помер і я лишилась одна, і з однієї пенсії потрібно платити за квартиру. В мене не висока пенсія, я колишній викладач, ветеран праці і маю 45 років стажу. Дожила до такого солідного віку і хочеться ще порадіти трохи життю".

Жінка каже, що раніше, аби отримати субсидію доводилось оббивати пороги різних інстанцій. На це витрачала чимало часу та нервів. От і вирішила поцікавитись, що їй потрібно зробити цього року та які документи донести, щоб не втратити можливості заощадити кошти. Консультація з спеціалістом виявилась приємною несподіванкою для пані Стефанії.

Директор департаменту соціальної політики Луцької міської ради Вікторія Майборода каже, що наразі подати документи на субсидію дійсно значно простіше:

"Людина повинна прийти з ідентифікаційним кодом, паспортом та написати заяву та декларацію. Там вказують усіх, ми проводимо збір інформації через податкову та пенсійний. Найголовніше – щоб людина правильно вказала всіх членів свого домогосподарства"

Нововведенням стало те, що усі охочі отримати субсидію повинні пред’явити ідентифікаційні коди, включно і на дітей, які проживають з батьками, або ж ID-картки, якщо дитина досягнула 14-річного віку.

Що стосується нарахування субсидії, то дохід буде братись першого–другого кварталу 2020 року і відповідно до цього доходу буде призначатися субсидія на опалювальний період. Обов’язковою умовою є наявність постійної роботи, проте якщо ви зареєстровані в центрі зайнятості, то теж можете розраховувати на допомогу від держави. У департаменті соцполітики нагадують, що субсидію можна оформити і на орендоване житло. Документи можна подати як особисто, так і електронною поштою.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні