--> Твітер заблокував понад 1,5 тисячі акаунтів, пов'язаних з державними мережами фейків | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Твітер заблокував понад 1,5 тисячі акаунтів, пов'язаних з державними мережами фейків

0
0
Твітер  заблокував понад 1,5 тисячі акаунтів, пов'язаних з державними мережами фейків
Twitter заблокував 1 589 акаунтів з Ірану, Таїланду, Саудівської Аравії і Куби за порушення політики компанії з маніпулювання платформою.

Як йдеться у заяві компанії, Twitter додав детальну інформацію про ці облікові записи, а також вніс до своїх архівів п'ять акаунтів, пов'язаних з Росією і закритих у вересні.

За інформацією компанії, облікові записи, що діють в Ірані, "штучно посилювали розмови на політично чутливі теми", це, зокрема, питання расової та соціальної справедливості в США (наприклад рух Black Lives Matter і вбивство Джорджа Флойда). Чимало облікових записів було зламано, тому Twitter повернув більшість з них початковим власникам.

Заблоковано 33 аккаунти, пов'язані з урядом Саудівської Аравії.

"Ці акаунти були створені, щоб видавати себе за ключових політичних фігур Катару і просувати наративи про політику Катару, які з геостратегічної точки зору вигідні владі Саудівської Аравії", - йдеться в заяві.

Twitter закрив 526 фейкових акаунтів, якими керували молодіжні групи, пов'язані з кубинським урядом, а також ще 926 акаунтів, ймовірно знаходяться у віданні Королівської армії Таїланду (RTA). Також компанія видалилиа російські акаунти, які пов'язала з російською "фабрикою тролів".

Що відомо
Раніше у Twitter повідомили, що почнуть ставити позначки фейкам і видаляти їх.
Також соцмережа забрала можливість публікації GIF-зображень задля безпеки людей з епілепсією, чутливих до миготливих зображень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні