Українського митрополита визнали праведником

0
0
Українського митрополита визнали праведником
Комітет "Саду Праведників – Ґаріво" міста Мілан визнав митрополита Андрея Шептицького Праведником, вписавши його ім'я серед "Праведників Монте Стелла". Церемонія вручення відзнаки відбулася 7 жовтня.

"Під час Другої світової війни український митрополит Андрей Шептицький прийняв у митрополичі палати та греко-католицькі монастирі сотні переслідуваних євреїв, рятуючи їх від смерті. Ризикуючи власним життям, він писав до Гітлера та Гіммлера, завзято протестуючи проти винищення євреїв та забороняючи українцям брати участь у нацистських акціях", - йдеться в пергаменті відзнаки, повідомляє Секретаріат Глави УГКЦ в Римі.

Для отримання відзнаки Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) делегував владику Діонісія, делегата з повними правами апостольського екзарха для українців візантійського обряду, у супроводі отця Андрія Солецького, керівника Секретаріату Глави УГКЦ в Римі, та отця Ігоря Крупи, капелана української громади Мілана.

Попередньо церемонія присвоєння відзнаки мала відбутися 6 березня, але у зв'язку із запровадженням карантинних заходів її перенесли.

Разом із митрополитом Андреєм Шептицьким асоціація "Ґаріво" надала титул Праведника іншим 10 особам, які рятували євреїв, ризикуючи власним життям.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні