В Україні значно змінилися ціни на газ: скільки будемо платити взимку?

4
-2
В Україні значно змінилися ціни на газ: скільки будемо платити взимку?
Взимку тариф на газ може вирости до 7 грн за кубометр. Про це повідомляє Обозреватель.

З початком опалювального сезону попит на газ росте, більше покупців при тому ж обсязі, значить, вища буде ціна. Це значно менше, ніж торішня ціна, але при цьому більше, ніж українці платять зараз.

В Україні тариф на газ взимку може вирости з 5,3 до 7 грн за кубометр. Таке подорожчання пов'язано з піковим періодом споживання блакитного палива.

Аналітик Єгор Комов вважає, що вже в грудні на ринку вартість кубометра може становити 7 грн. Це значно менше, ніж торішня ціна, але водночас більше, ніж українці платять зараз.

"Газ це товар, на вартість якого впливають всі ті ж закони ринку. З початком опалювального сезону попит на газ росте, більше покупців за того ж обсягу, значить, вищою буде ціна. Зараз з'являються ринкові механізми, наприклад, є можливість перейти на річні тарифи і платити за однією і тією ж вартістю. Тоді ціна рости не буде", – пояснює аналітик.

В Україні з 1 серпня 2020-го відкритий вільний ринок газу для населення. Тепер "Нафтогаз" не зобов'язаний продавати блакитне паливо за встановленими урядом тарифами, до того ж, є різні постачальники і можна вільно вибирати, у кого і за якою ціною купувати.

"Ціна зросте тому, що змінюється сезон. Як правило, це відбувається з наближенням зими. У яких межах вона перебуватиме – зараз сказати складно, але очікувано, що її рівень буде нижчим, ніж минулої зими. Нині сформовано високі запаси природного газу в сховищах, а на зниження попиту вплинула пандемія коронавірусу", – розповіла аналітикиня Української енергетичної біржі Оксана Запорізька.

Компанія "Нафтогаз" підвищила вартість газу для населення за тарифом "Річний" із 4,73 до 5,24 гривень за кубометр. А вереснева ціна на газ за тарифом "Місячний" виросла на 45% – із 3,24 грн/куб у серпні до 4,7 грн/куб.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
шобла шахраїв. вартість газу залежить від собівартості його видобування, яка суттєво не міняється. не змінюється також ціна законтрактованого газу, як на внутрішньому так і на зовнішньому ринку. хоча про внутрішній ринок говорити смішно, бо його не існує, оскільки не існує реальної конкуренції.
Відповісти
Допоки жиди при владі,як говорив один із персонажів фільму_"Вєк волі нє відать!!!!!"
Відповісти
Чим більше міняється вартісь тим легше "махлювати".!
Відповісти
Каждый из нас любит почитать СМИ или посмотреть Youtube, что узнать что творится в мире и Украине.
Но очень важно чтоб источник новостей был честный и Вы не получали лживую информацию.
Я нашел очень хороший источник новостей и рекомендую его Вам - https://ukr-life.com.ua/
Последнее время смотрю новости только здесь.
Так же вот несколько из свежих статей, которые просто сбивает с ног:
https://ukr-life.com.ua/
https://ukr-life.com.ua/kakim-znakam-zodiaka-povezet-v-2019-godu/
https://ukr-life.com.ua/lunnyj-kalendar-2019-goda-dlya-posadki-rassady-v-ukraine/
https://ukr-life.com.ua/minimalnaya-zarplata-v-2018-godu-s-1-noyabrya/
https://ukr-life.com.ua/nachalo-posta-pered-pasxoj-v-2018-godu/
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні