Найбагатші люди планети за час пандемії збагатилися до рекордних $10,2 трлн

1
-4
Найбагатші люди планети за час пандемії збагатилися до рекордних $10,2 трлн
Світові мільярдери за час пандемії збільшили статки до рекордного рівня - $10,2 трлн.

Про це йдеться у звіті швейцарського банку UBS. Там написано, що найбагатші люди збільшили статки за період коронакризи на 27,5%. Повідомляє британська The Guardian.

Мільярдери переважно виграли на інвестиціях, зорієнтованих на відновлення світових фондових ринків. Вони вкладали капітали під час падіння ринків і глобальних карантинних обмежень в березні-квітні цього року.

У UBS заявляють, що статки мільярдерів досягли максимуму, більшого за попередній рекорд у $8,9 трлн в кінці 2017-го. Кількість мільярдерів теж досягла максимуму – 2189. Порівняно з 2158 в 2017-му.

"Мільярдери добре проявили себе під час кризи, пов'язаної з Covid. Вони не тільки правильно поставили під час падіння, але й отримали прибуток у міру відновлення фондових ринків", - заявив голова глобального відділу UBS, який працює з найбагатшими людьми світу, Йозеф Штадлер.

Він додав, що багатії змогли отримати вигоду з кризи, бо в них вистачило сміливості купувати більше акцій, коли фондові ринки по світу падали. З тих пір ринки відновилися. Акції деяких технологічних компаній різко виросли.

"Надмірна концентрація багатства - потворне явище з моральної точки зору. Але воно теж руйнівне з економічного і соціального погляду. Багатство мільярдера - статки, які практично неможливо витратити за кілька життів в абсолютній розкоші. Будь-хто, хто накопичує капітали в таких масштабах, може легко дозволити собі підвищити зарплату працівникам, які створюють його добробут, чи внести більший вклад у вигляді податків для підтримки життєвоважливих суспільних послуг", - каже виконавчий директор аналітичного центру, що спеціалізується на надмірній оплаті праці, High Pay Center Люк Гільярд.

"Висновки звіту UBS показують, що капіталізм не працює належним чином. Той факт, що багатство мільярдерів настільки збільшилося, коли сотні мільйонів у світі борються за виживання, може викликати суспільний і політичний гнів. Величезний розрив між багатими і бідними може призвести до удару у відповідь", - каже Штадлер.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну от вам і «батьки» пандемії.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні