Слабкість і стомлюваність можуть бути симптомами раку: пояснення лікарів

0
5
Слабкість і стомлюваність можуть бути симптомами раку: пояснення лікарів
Якщо протягом тривалого часу ви помічаєте, що у вас немає сил - це привід звернутися до онколога.

Як уточнюють фахівці, симптоми, пов'язані з швидкою стомлюваністю, можуть бути викликані виділенням пухлиною в кров певних речовин. Про це розповіли лікарі з проекту "Я соромлюся свого тіла", передає СТБ.

Як передають медики, слабкість виникає в результаті виділення пухлиною в кров певних речовин, які викликають нудоту і слабкість. Також причиною слабкості може бути анемія.

Виникнення синдрому хронічної втоми може бути пов'язано з розвитком неврозу центральних регуляторних центрів вегетативної нервової системи, обумовленим пригніченням діяльності зони, що відповідає за гальмівні процеси. Тобто відчуття слабкості не завжди є симптомом онкології і якщо воно зберігається протягом тривалого часу, це все одно свідчить про наявність хвороби.

Разом з тим медики уточнюють, що слабкість наздоганяє всіх людей.

Серед інших симптомів раку, які можуть вказувати на онкологічну природу слабкості, медики перераховують різку втрату ваги, виснаження, гіпергідроз (підвищене потовиділення), анемія. Якщо слабкість, яку ви відчуваєте, супроводжується цими симптомами, негайно зверніться до лікаря.

На перших стадіях раку не завжди виявляються всі симптоми одночасно. Якщо ви помітили хоча б два симптоми - це привід сходити на онкоогляд.

Варто відзначити, що в Україні пройти обстеження на багато типів онкології можна безкоштовно.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні