Найнеймовірніший Феррарі виставили на аукціон. ФОТО

0
1
Найнеймовірніший Феррарі виставили на аукціон. ФОТО
З аукціону DuPont Registry продадуть унікальний катер Ferrari Arno XI. Цей апарат існує в одному-єдиному екземплярі і він дійсно дуже неординарний.



Почнемо з того, що катер офіційно визнаний ретро-спільнотою, як справжній Ferrari. Справа в тому, що сам Енцо Феррарі в 1952 році брав участь у його створенні і доручив виділити для нього двигун V12 від боліда Ferrari 375.



Катер задумав побудувати італійський гонщик Ахілла Кастольді, щоб побити світовий рекорд швидкості. Для цього потужності V12 виявилося мало і його доповнили двома механічними компресорами. Результат - близько 600 к. с., що чимало, враховуючи вагу в 800 кг.



Корпус Ferrari Arno XI виконаний з червоного дерева, а верхня його частина пофарбована в традиційний червоний колір Феррарі. Також звертає на себе увагу величезний плавник за сидінням.

Ахілла Кастольді таки побив рекорд - зміг розігнатися до 242 км/год. Після цього катер кілька разів міняв власників, а потім пройшов реставрацію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні