Лікарка розповіла, як відмовитися від солодощів

0
4
Лікарка розповіла, як відмовитися від солодощів
Дієтолог розповіла, як перемогти жаху до солодощів.

Про це поінформувала дієтолог-нутриціолог Інна Кононенко у своєму Instagram.

Як розповідає медик, основні причини дві – зневоднення і проблеми з виділенням шлункового соку.

Зневоднення


Лікар розповідає, що, якщо ви почали прийом їжі, коли організм був зневоднений, їли солону або високобілкову їжу – організм може вимагати більше рідини. І часто це “бажання” солодкого насправді є сигналом зневоднення.

“У всіх цих випадках вода з організму направляється в порожнину кишечника та в травний секрет, щоб розбавити травні соки. Тоді на суху, солону і високобілкову їжу потрапляє більш рідкий шлунковий сік, а в кишечнику – панкреатичний сік і жовч. Коли вода з організму направляється в кишечник, клітини страждають від спраги та подають сигнал мозку, а ми спотворено сприймаємо спрагу, як тягу до солодкого”, – пише медик.

Лікар радить пити достатню кількість води протягом дня і кожен раз за пів години до прийому їжі.

Слабкої концентрації шлунковий сік

За даними лікаря, знижений рівень кислотності, а також ранній сніданок, надто пізня вечеря на тлі щільного прийому їжі можуть призводити до появи бажання перекусити чимось солодким.

“Їжа “стоїть” у шлунку і нам хочеться чогось кислого, щоб поліпшити травлення в шлунку. Але часто мозок видає з “харчової пам’яті” варіанти солодких і кисло-солодких фруктів. Якщо шлунок працює мляво, соляної кислоти мало або ви їсте не в такт з біологічними ритмами ШКТ, то вживайте воду з лимоном, кислі фрукти до їжі”, – зазначає медик.

За даними Кононенко, кращим аперитивом “з не найбільш здорових” є 50 грамів вина. Цей алкогольний напій підвищує рівень соляної кислоти, роблячи травлення більш активним.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні