Білоруські санкції проти ЄС будуть діяти і в Росії

0
4
Білоруські санкції проти ЄС будуть діяти і в Росії
У МЗС Росії засудили санкції Євросоюзу проти Мінська і заявили, що прийняті Білоруссю відповідні обмежувальні заходи будуть діяти також в Росії.

Пише Кореспондент.

Білоруський санкційний список у відповідь, який вступив в силу в п'ятницю, 2 жовтня, починає автоматично застосовуватися і в РФ. Про це йдеться в коментарі офіційного представника МЗС РФ Марії Захарової, опублікованому на сайті відомства.

За її словами, це передбачено союзницькими зобов'язаннями, оскільки нові санкції Євросоюзу щодо Білорусі в Москві розцінюють як тиск на владу цієї республіки і втручання в її внутрішні справи.

"Відповідно до союзницьких зобов'язань, білоруський список санкцій у відповідь, що вступив в силу з сьогоднішнього числа, починає автоматично застосовуватися і в Російській Федерації", - заявила Захарова.

За її словами, антибілоруські санкції - порушення одного з ключових принципів Статуту ООН і Гельсінського Заключного акту НБСЄ - невтручання у внутрішні справи.

Як повідомлялося, до списку санкцій ЄС потрапили майже 40 білоруських чиновників, але Олександра Лукашенко в ньому немає.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні