Зеленський доручив РНБО зайнятися екобезпекою

1
-9
Зеленський доручив РНБО зайнятися екобезпекою
Засуха минулої весни змусила владу підняти питання збереження і раціонального використання водних ресурсів.

Пише Кореспондент.

Президент Володимир Зеленський доручив Раді національної безпеки й оборони України (РНБО) прийняти рішення щодо питань екологічної безпеки країни, передбачивши, зокрема, забезпечення громадян питною водою. Про це Зеленський заявив під час участі в нараді про стан і проблеми розвитку водогосподарського комплексу в межах робочої поїздки в Рівненську область, повідомляє прес-служба Офісу президента.

"Питання збереження і відновлення раціонального використання водних ресурсів вимагає розгляду на високому рівні. Ми очікуємо від Ради національної безпеки й оборони рішення в питаннях екологічної безпеки України, одним із питань якої є посилення гарантованого Конституцією України права громадян на достатній життєвий рівень та екологічну безпеку шляхом забезпечення питною водою в необхідних обсягах", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що в проекті держбюджету на наступний рік передбачено фінансування для впровадження системи страхування та розширення програм зрошення в Україні, передусім на півдні. Президент додав, що це можливо зробити також за рахунок державних гарантій.

Зеленський акцентував увагу на необхідності підтримки стійкого гідробалансу, що має безпосередній вплив на ведення сільського і рибного господарства в Україні, технологічні процеси в промисловості і якість питного водопостачання для населення.

"Ми з вами бачили, що в цьому році у багатьох областях України сталася посуха: в Херсонській, Миколаївській, Одеській, особливо в бессарабському напрямку, дійсно складні умови", - нагадав президент.

За результатами зустрічі Зеленський доручив уряду до початку 2021 року опрацювати питання врегулювання нормативно-правової бази з передачі на довгострокове зберігання, використання, утримання та відновлення об'єктів інженерної інфраструктури водогосподарсько-меліоративного комплексу землекористувачам, які ведуть господарську діяльність на меліорованих землях.

Також до 1 січня наступного року Кабмін повинен розробити концепцію щодо охорони і відновлення малих і середніх річок України.

У травні повідомлялося, що Україна втратила 230 тисяч га посівів через посуху. При цьому найбільше постраждала Одеська область, де втраченими визнали майже 150 тисяч га посівів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо він так "запалився" екобезпекою то може треба припинити забудовувати береги річок-озер. І почати з Конча-Заспи
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні