Путін, Макрон і Трамп закликали Баку та Єреван до переговорів

0
-3
Путін, Макрон і Трамп закликали Баку та Єреван до переговорів
Діалог Вірменії й Азербайджану щодо Нагірного Карабаху необхідно поновити без висування попередніх умов, наголошується у спільній заяві Москви, Вашингтона й Парижа.

Повідомляє DW.

Президенти РФ, США та Франції "якнайрішучіше" засудили ескалацію насилля на лінії зіткнення в Нагірному Карабаху. Про це йдеться у спільній заяві, яку оприлюднили в четвер, 1 жовтня, пресслужби Кремля та Єлисейського палацу. Згадані три країни очолюють Мінську групу Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Лідери трьох держав вимагають від Баку та Єревана припинити бойові дії. "Ми також закликаємо керівників Вірменії й Азербайджану негайно взяти на себе зобов'язання добросовісно й без висування попередніх умов поновити переговори щодо суті за сприяння Мінської групи ОБСЄ", - вказано в заяві.

Ердоган: Мінська група має вимагати від Вірменії піти з Нагірного Карабаху
Тим часом президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час виступу перед турецьким парламентом заявив: "Умова тривалого миру на Кавказі - звільнення кожного клаптика окупованих земель", - цитує інформагенція Anadolu.

Ердоган розкритикував позицію країн-очільниць Мінської групи ОБСЄ. На його думку, вони "вже 30 років ігнорують урегулювання вірменсько-азербайджанського конфлікту". Розв'язання проблеми прийде після виведення війська Вірменії з території Азербайджану, вважає Ердоган. Анкара 30 вересня офіційно пообіцяла воєнну допомогу Баку.

Напередодні президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що бойові дії в Нагірному Карабаху припиняться, якщо вірменські війська залишать регіон. Водночас президент Вірменії Армен Саркісян надіслав листи лідерам арабських країн і наголосив, що конфлікт треба залагодити шляхом переговорів, оскільки він не має воєнного розв'язання.

Як повідомлялося, Рада Безпеки ООН у вівторок, 29 вересня, закликала до негайного припинення бойових дій у Нагірному Карабасі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні