Знеструмили шахти Нововолинська, є загроза затоплення: гірників терміново підняли на поверхню

0
3
Знеструмили шахти Нововолинська, є загроза затоплення: гірників терміново підняли на поверхню
1-го жовтня о 10:00 на шахті №9 «Нововолинська» та «Бужанській» вимкнули повністю електроенергію. Існує загроза затоплення копалень, адже знеструмлені навіть головний вентилятор та головний водозабірник.

Зранку терміново дали команду підняти на поверхню гірників, які працювали під землею. Про це розповів голова первинної профспілкової організації шахти №9 «Нововолинська» Василь Гура.

Напередодні він повідомляв про планове відключення. Керівництво ДП «Волиньвугілля» про це повідомили за два тижні, пише БУГ.

“Проплачено за електроенергію було до 1-го жовтня. Новий гендиректор Волиньвугілля Юрій Ключковський не домовився про її постачання”, – зазначив Гура.

Голова місцевого осередку НПГУ Сергій Макаров зв’язувався із заступником міністра енергетики Олександром Зоріним, щоб спробувати вирішити ситуацію, адже знеструмлення копалень призведе до затоплення. Однак Зорін повідомив, що розібратися зобов’язане керівництво Волиньвугілля.

“Вимкнули і підземку, і поверхню. Це вперше не працює навіть головний вентилятор, який подає повітря та головний водозбірник”, – розповів Гура
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні