--> Дієтологи назвали плюси і мінуси частого вживання гострої їжі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Дієтологи назвали плюси і мінуси частого вживання гострої їжі

0
0
Дієтологи назвали плюси і мінуси частого вживання гострої їжі
Експерти відзначають, що найчастіше гострий смак людина відчуває завдяки вживанню червоного перцю, в складі якого є капсаїцин. Їжа, яка містить останній, має чимало корисних властивостей. Зокрема, запускається обмін речовин, також таким чином можна поліпшити кровообіг. У деяких випадках гострі страви протистоять шкідливим бактеріям, які потрапляють у шлунково-кишковий тракт.

Однак через надлишок гострого в організмі більш активно виробляється шлунковий сік, що загрожує печією. Якщо постійно налягати на їжу погостріше, можна “догратися” до гастриту. Деякі продукти відрізняються здатністю частково нейтралізувати гостроту. Серед них лимон і лайм, також підійде крохмалиста їжа. Той же рис діє як сорбент, пише ukrhealth.

Дієтологи радять гостру їжу вживати раз на тиждень. У разі проблем з шлунково-кишковим трактом потрібно взагалі відмовитися від неї. Якщо є виражений потяг до такого раціону, існує ймовірність дефіциту в організмі вітамінів і мінералів. Іноді всьому виною відсутність ферментів, що допомагають продуктам перетравлюватися.

Гостра їжа стимулює апетит, тому корисна для тих, у кого він відсутній. Це в тому числі люди з онкологією, що втрачають апетит на тлі лікування. У невеликій кількості гострі страви можна вагітним при токсикозі. Перевагу краще надати прянощам.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні