--> У Раду вносять закон проти української мови | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Раду вносять закон проти української мови

6
12
У Раду вносять закон проти української мови
Депутат від ЄС Володимир В'ятрович повідомив, що у Верховну Раду знову внесли антиукраїнський закон.

"В порядку денному роботи парламенту чергова спроба русифікації. Цього разу через законопроєкти 3077, 3077-1 про внесення змін до Закону України "Про освіту" щодо забезпечення захисту мовних прав національних меншин Шуфрича-Німченка і Волошина-Бужанського", - написав він у Фейсбук.

В'ятрович назвав законопроєкт найнебезпечнішим з усіх, які досі виносилися на пленарні засідання з мовного питання.

"Обидва проєкти змінюють статтю 7 закону про освіту, по суті, прирівнюючи російську та інші мови до української в освітньому процесі. Такими є пріоритети "зеленої" влади - не боротьба з економічними проблемами чи пандемією, а саме з мовою", - додав депутат.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
...Жиди погані правлять нами,
а ми ще гірші ніж жиди.
Ми продали дідівську славу,
Жиди в ярмо нас запрягли.
Т.Г.Шевченко.
Відповісти
Цей «шедевр» по мережі розганяють як проросійські тролі, що часом ховаються під патріотичні аватарки, так і «корисні ідіоти» серед наших громадян, котрі, безсумнівно, люблять Україну, поважають Шевченка, але яким, на жаль, часом не вистачає чи то розуму, чи то бажання, щоб перечитати поезію Кобзаря і переконатися, що ці рядки – бездарний та провокативний фейк. Адже, щоб це зрозуміти, достатньо прочитати лише кілька віршів Тараса Шевченка, в яких відчутний і стиль поета, і його душа. Найсмішніше, що деякі люди не просто репостять цей фейк, але й використовують його під час своєї діяльності. Так, користувач Яр Велесов на сторінках свого Живого Журналу (https://yarvelesov.livejournal.com/24581.html) намагається переконати на прикладі вже згаданого фейку, а також уривку із поеми Шевченка «Гайдамаки» та відомостей із польської «Вікіпедії», що «жид» – питомо українське слово. Гаразд, кожен має право на свою думку, проте навіщо використовувати фейки для підтвердження правильності своєї думки? Адже це суттєво знижує якість дослідження. Так. Це було б дуже смішно, якби не так сумно…
Відповісти
Ніяк не вгамуються промосковські запроданці! Може їх до бузини пора відправити щоб не псували українське повітря!
Відповісти
Нi , не херой а холоп .
До пана раком руш .
Відповісти
То твоя доля , холоп
Відповісти
Ти рагуль
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні