--> Вчені відновили обличчя 54 римських імператорів. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Вчені відновили обличчя 54 римських імператорів. ФОТО

0
7
Вчені відновили обличчя 54 римських імператорів. ФОТО
Канадський кінематографіст і дизайнер віртуальної реальності Деніель Вошарт використовував комп'ютерну технологію Artbreeder для генерації портретів людей, зокрема фотореалістичних портретів 54 римських імператорів. В цей неймовірно реалістичний іміджпроект входять, зокрема, імператори Калігула, Нерон і Адріан.



На створення кожного портрета в середньому йшло від 15 до 16 годин, пише Live Science.

Риси давно померлих правителів збереглися в сотнях скульптур, але навіть найреалістичніші з них не можуть передати, як насправді виглядали ці люди за життя.



У нейронній мережі Artbreeder було проаналізовано близько 800 бюстів для моделювання форм обличчя, рис обличчя, волосся і шкіри, а також для додавання яскравих кольорів образу. Потім художник допрацював моделі за допомогою Photoshop, додав деталі, які знаходив на монетах, творах мистецтв та описах імператорів в історичних текстах, щоб портрети справді ожили.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні