У Лапландії почався сезон північного сяйва. ВІДЕО

0
-9
У Лапландії почався сезон північного сяйва. ВІДЕО
У місті Рованіемі в Лапландії місцеві жителі та туристи стали свідками барвистого північного сяйва в арктичному небі.

Природне явище можна спостерігали в ніч з п'ятниці на суботу в минулі вихідні. Відео цього явища оприлюднило RTE.

Північне сяйво, також відоме як Aurora Borealis, почалося близько 22:30 за місцевим часом в Лапландії на півночі Фінляндії.

"Полярне сяйво тривало протягом декількох годин, і хоча здавалося, що шоу добігає кінця близько 2 години ночі, воно повернулося, "ще сильніше, безперервно освітлюючи небо понад 30 хвилин безліччю кольорів від флуоресцентного зеленого і білого до рожевого і фіолетового", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що кінець вересня - це час для спостереження за північним сяйвом, яке виникає в результаті попадання електрично заряджених частинок сонця в атмосферу Землі. За словами експертів, найвірогідніший сезон північного сяйва - період з осіннього по весняне рівнодення, тобто з вересня по березень.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні