Топ-5 продуктів, які знижують холестерин

0
0
Топ-5 продуктів, які знижують холестерин
В Україні майже три чверті громадян мають занадто високий рівень холестерину. Знизити його допоможуть не тільки ліки, а й зміна способу життя, зокрема, дієта.

Холестирин - біохімічний попередник стероїдних гормонів, жовчних кислот, ліпопротеїнів (сполук, у формі яких ліпіди транспортуються по організму) та вітаміну D<1>. Надлишок холестеролу в організмі людини призводить до утворення жовчних каменів, відкладення холестеролу на стінках судин, порушення обміну речовин. Дієтологи назвали п'ять продуктів, які потрібно включити в щоденний раціон, щоб поступово знижувати кількість поганого холестерину в крові, пише uamedical.info.



Зелена квасоля - багате джерело кремнію, і коли цей елемент відсутній, атеросклеротична бляшка наростає легше і швидше.

Сочевиця - багата калієм і магнетиком, а також рослинним білком, який заміняє білок тваринного походження.

Какао - містить цінні антиоксиданти, одним з основних властивостей яких є придушення окислення холестерину, що запобігає утворенню атеросклеротичних уражень.

Гарбуз - містить каротиноїди, що пригнічують процес окислення ліпідів і відкладення атеросклеротичних бляшок.

Лляне насіння - багате натуральними статинами, тобто речовинами, що знижують рівень поганого холестерину ЛПНЩ. Він поглинає холестерин і допомагає вивести його з калом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні