--> Ваш телефон прослуховують: як розпізнати та обійти | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Ваш телефон прослуховують: як розпізнати та обійти

4
23
Ваш телефон прослуховують: як розпізнати та обійти
Сучасний розвиток науки і техніки відкриває нам необмежений доступ до різноманітного «шпигунського» обладнання і дозволяє без особливих зусиль отримати доступ до прослуховування телефонів.

Проявити подібне настирливу цікавість може і ревнивий чоловік, і допитливий бос, і домушник, і просто хуліган. Несанкціоноване прослуховування телефону без згоди його власника протизаконне, однак, подібна ситуація трапляється не так вже й рідко. Як же перевірити наявність «прослушки» та убезпечити себе від неї?



Існує кілька способів як визначити, дізнатися і перевірити що ваш мобільний телефон прослуховують.

Температура батареї.

Це один з найвірніших сигналів наявності «прослушки». У смартфона в стані спокою, як правило, батарея повинна залишатися холодною. Якщо через якийсь час після використання акумулятор не охолоджується, як йому належить, а продовжує залишатися теплим або навіть гарячим, значить, він все ще використовується!

Акумулятор розряджається дуже швидко.

Якщо ви свій гаджет використовуєте не більше, ніж зазвичай, а заряджати його доводиться частіше — це може бути ще однією ознакою потенційної загрози «прослушки». При прослуховуванні мобільного телефону, навіть коли здається, що він лежить без діла, постійно записуються розмови в кімнаті. Заряд витрачається набагато швидше.

Швидкість розряду допоможуть відстежити такі додатки, як Battery LED для iPhone і BatteryLife LX.

Однак, не варто забувати про природний знос АКБ з плином часу. У такому випадку, якщо мобільному більше року — ємність в ній має тенденцію до зниження.

Ознаки затримки при виключенні смартфона

Краще бути уважним до нетипової поведінки смартфона. Можна запідозрити, що ви на гачку, коли при відключенні телефону спостерігається тривала затримка або відмова від виключення, а також довге підсвічування. Щоправда, ці проблеми можуть бути наслідками збоїв в апаратно-програмному забезпеченні апарату.

Незрозуміла активність апарату

Чи буває так, що під час використання мобільного несподівано запалюється підсвічування, раптово і довільно встановлюються якісь додатки або відбувається самостійне виключення? Це дивна поведінка може бути як причиною перешкод у передачі даних, так і ознакою того, що хтось віддалено втручається в нього для прослуховування телефону.



Фоновий шум

Вас має насторожити пульсуючий шум з мобільному, коли він не використовується. Виниклі ж при роботі клацання, відлуння, розряди електрики бувають викликані радіоперешкодами при з'єднанні, навколишнім середовищем ... і тим, що Ваш мобільний телефон прослуховується.

Наявність перешкод

Перешкоди в пристрої зв'язку — звичайна справа. Але якщо при використанні мобільного в безпосередній близькості від інших електронних пристроїв, наприклад, телевізора, він створює в їх роботі радіоперешкоди — потрібно проявити пильність. Це може свідчити про наявність в корпусі сторонніх приладів. У цій ситуації сторонній шум в сусідніх електронних приладах можуть з'являтися і тоді, коли смартфон не використовується.

Слід зазначити, що для звичайної людини шанси опинитися у когось на гачку невеликі. Більшість з дивацтв в діяльності телефонів можуть бути викликані збоями в зв'язку, «глюками прошивки», застарілим акумулятором. і т. д. Але якщо Ви перевірили і переконалися, що дійсно нечисто і вас прослуховують, можна звернутися за допомогою в поліцію.

Без залучення силових структур ефективним заходом безпеки є блокування телефону від «прослушки» паролем. Його при цьому необхідно завжди тримати при собі, тобто намагатися не випускати його з рук. Так можна уникнути установки на свій гаджет чужих механізмів стеження.



Якщо Ви не збираєтеся використовувати мобільний якийсь час — видаліть акумуляторну батарею з відсіку. Тоді стежити за Вами за допомогою прослуховування мобільного телефону буде вкрай складно. Ви прочитали як дізнатися і перевірити що прослуховують. Стаття підготовлена ​​сайтом: New Technology.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
23

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
викиньте свій смартфон і купіть звичайний кнопковий телефон. з нього прослухати неможливо.
Відповісти
прослуховувати можна будь-який телефон перехоплюючи потік даних між БС і телефоном при цьому нема потреби встановлювати ніякого шпигунського ПЗ на тел.
Відповісти
Ага, видалиш батарею якщо нові телефони не передбачають "видалення" батерії без серйозного втручання в апарат.
Відповісти
мова йде про можливість запису зовнішньої інформації через пристрій, а не розшифровку розмови.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні