--> Медики перерахували кращі продукти-«антибіотики» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Медики перерахували кращі продукти-«антибіотики»

0
-3
Медики перерахували кращі продукти-«антибіотики»
Деякі запальні процеси в організмі можна зупинити не тільки за
допомогою ліків, але й натуральних засобів. Багато
фахівців не поспішають прописувати антибіотики, оскільки вони можуть викликати різні побічні ефекти, в тому числі для шлунково-кишкового тракту.

Коли мова заходить про звичайні застудні захворювання, деякі
лікарі радять замість пігулок додати до раціону певні продукти, які
здатні впоратися з інфекцією не гірше ліків, пише ukrhealth.

Найкраще з цим завданням можуть впоратися кілька “чудодійних” продуктів.

Насамперед, варто звернути увагу на цибулю і часник. Ці коренеплоди здатні зміцнити імунітет, відновити клітини і запобігти розмноженню бактерій завдяки сірчаним сполукам, які у них містяться. За словами лікарів, за день достатньо з’їдати два зубчики часнику або одну цибулину.

Ще одним потужним природним антибіотиком є кефір. Він ідеально підходить для підвищення опірності організму проти мікробів, захищає від інфекції верхні дихальні шляхи, ефективний при лікуванні бронхіту та астми і навіть запобігає розвитку раку в кишечнику. Крім цього, напій корисний при нервових розладах, втраті апетиту і безсонні.

Іншим “суперпродуктом” вважається шпинат. Він містить вітаміни A, B, C і E, кальцій, магній, кварцетин і фолієву кислоту, які запобігають інфекції, борються з ними, а також зміцнюють імунітет. Крім того, овоч корисний для серця і уповільнює старіння мозку.

Крім цього, фахівці радять включити в раціон редьку. Це повноцінне “джерело” здоров’я, яке захистить організм від застуди та грипу завдяки великій кількості вітаміну С, фолієвої кислоти, фосфору і високому вмісту харчових волокон. Овоч також корисний в лікуванні кашлю, особливо в поєднанні з медом. Використовувати можна як сам коренеплід, так і його сік або листя.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні