--> Людей примусово відправляють в табори на перевиховання | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Людей примусово відправляють в табори на перевиховання

0
-9
Людей примусово відправляють в табори на перевиховання
На заході Китаю збудували щонайменше 380 трудових таборів для перевиховання мусульман-уйгурів.

Два роки тому журналісти отримали документи Компартії Китаю, що в таборах в Сіньцзяні утримують 1 млн людей. За словами влади, їх там перевиховували. Про це пише британська The Guardian.

Людей туди відправляли за підозри в нелояльності до влади. Переважно в таборах сидять мусульмани-уйгури. Після хвилі критики Пекін запевняв, що всі табори закрили. Але на свіжих супутникових фото Австралійського інституту стратегічної політики видно, що це неправда. Австралійці нарахували 380 таборів та опублікували їх на мапі. Заклади виникли протягом останніх трьох років. Є табори майже без охорони та суворі в'язниці з укріпленнями.

"Табори часто розташовані разом із фабриками. Це може свідчити про зв'язок між масовими затриманнями в регіоні та примусовою працею", - йдеться в дослідженні.

Китайські урядовці запевняють, що більшість затриманих після перевиховання звільняють. Проте влада не дозволяє міжнародним журналістам, правозахисникам чи дипломатам відвідати табори. Ті, хто їдуть в регіон, мають пройти сувору перевірку, перш ніж їх впустять. А в самому районі за ними постійно слідкують китайські спецслужби. Інформацію отримують від тих уйгурів, кому вдалося втекти закордон.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні