--> Покарання за насильство для поліцейських повинні бути більш жорсткими, — Кабмін | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Покарання за насильство для поліцейських повинні бути більш жорсткими, — Кабмін

0
0
Покарання за насильство для поліцейських повинні бути більш жорсткими, — Кабмін
Кабінет Міністрів підготував законопроект, що посилює відповідальність за домашнє насильство і насильство за ознаками статі для військовослужбовців, поліцейських та інших осіб, на яких поширюється дія дисциплінарних статутів.

Про це повідомляє Преступности.нет з посиланням на у своєму Telegram народний депутат Олексій Гончаренко.

За його словами, такі особи будуть нести адміністративну відповідальність на загальних підставах.

Як повідомляє прес-служба уряду, законопроектом пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, які передбачають:

- залучення військовослужбовців та інших осіб, на яких поширюється дія дисциплінарних статутів, до відповідальності на загальних підставах за вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі;

- приведення у відповідність до законодавства переліку осіб, на яких поширюється дія дисциплінарних статутів;

- розгляд справ про адміністративні правопорушення 1732 КУпАП без обов'язкової присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, якщо такій особі було належним чином повідомлено, однак особа не з'явилася на судове засідання.

Зміни спрямовані на забезпечення належного реагування в разі вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі військовослужбовцями, поліцейськими та іншими особами, на яких поширюється дія дисциплінарних статутів, і посилення відповідальності цих осіб за вчинення таких правопорушень.

Як відомо, на Київщині двох поліцейських підозрюють у зґвалтуванні і тортурах дівчат-свідків у будівлі відділу поліції. Також вони катували чоловіка, який був у ту ніч у відділенні. Керівництво цих поліцейських відсторонили, а відділ розформували. Начальник ГУНП в Київській області Андрій Небитовв заявив, що підозрювані за час служби в відомстві не розкрили жодного злочину і не затримали жодного злочинця.

Капітан поліції Микола Кузів, який підозрюється в зґвалтуванні і тортурах дівчата в Кагарлицькому відділі поліції, таким чином помстився постраждалої за те, що вона не хотіла добровільно мати з ним стосунки.

Також постраждала розповіла, що свідками тортур і зґвалтування в відділенні поліції були багато співробітників, які в той день знаходилися в приміщенні і чули звуки знущань, але не допомогли

Нагадаємо, як співробітники внутрішньої безпеки поліції почали розслідування побиття адміністратора криптоферми поліцейськими Вітовського відділення поліції. За версією слідства, поліцейські пропонували йому «вирішити» питання зі справою про розкрадання електроенергії за 30 тисяч доларів США. Коли чоловік відмовився, його побили в відділі поліції, а частину майна для Майнінг криптовалюта забрали собі.

За словами співрозмовника «Преступности.НЕТ», били потерпілого особисто начальник відділення поліції підполковник Дмитро Носов, в.о. заступника начальника - начальник слідчого відділення Юрій Гаркуша і двоє оперативників.

27 і 28 травня про підозру в перевищенні службових повноважень повідомили трьом працівникам Вітовського відділення поліції Корабельного відділу поліції ГУ Нацполіціі в Миколаївській області - начальнику відділу, начальнику і оперуповноваженому сектору карного розшуку та курсанту.

Житель Миколаєва Віталій, якого били керівники і співробітники відділення поліції, розповів в інтерв'ю «Преступности.НЕТ» подробиці побиття у відділку поліції. Зараз він продовжує побоюватися за своє життя.

1 червня начальника відділення Дмитра Носова суд заарештував без можливості внесення застави. Начальника сектору кримінальної поліції Олександра Лаговського же суд відправив під варту з можливістю внести заставу в розмірі 168 тисяч гривень. Оперативника ОП Дмитра Бастая суд відпустив під домашній арешт. 2 червня суд відпустив під домашній арешт курсанта Юрія Ковальчика.

Пізніше за начальника Вітовського відділення поліції Носова і начальника сектора кримінальної поліції Лаговського внесли призначені судом застави, після чого вони покинули слідчий ізолятор.

Ще нагадаємо, як в Дніпропетровській області 4 червня співробітники СБУ і ДБР затримали начальника Павлоградського відділу поліції Юрія Сердюка і сімох співробітників, які підозрюються у фальсифікації кримінальних справ та залякуванні підозрюваних. У ГБР розповіли, що в Павлограді деякі співробітники примушували громадян вчинити злочин, щоб потім його розкрити і підвищити таким чином свої показники.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні