Інфекціоністка вказала на характерні симптоми COVID-19 у дітей

2
0
Інфекціоністка вказала на характерні симптоми COVID-19 у дітей
У період пандемії коронавірусу будь-які прояви респіраторних захворювань можуть бути його ознакою. Однак у дітей є такі характерні симптоми нової хвороби, як блювота і розлади шлунку.

Про це розповіла дитяча інфекціоністка з Кривого Рогу, лікарка вищої категорії Світлана Куніцина, пише ТСН. В решті ж, за її словами, у дітей практично такі ж симптоми COVID-19, як і у дорослих: підвищена температура у трьох чвертях зареєстрованих випадків і кашель в 60% випадків.

Куніцина підкреслила, що загалом діти хворіють легше, ніж дорослі пацієнти. Тому проблеми з утрудненим диханням, відчуття браку повітря і лихоманка у них діагностуються вкрай рідко.

Однак якщо батьки запідозрили у дитини коронавірус, то медикиня порадила не займатися самолікуванням, а звернутися за консультацією до фахівця.

"Під час пандемії наявність всіх інших респіраторних хвороб не відкидається. У дитини підвищується температура і з'являється кашель. Звісно, батьки звертаються до лікаря. Я хочу сказати що дітям, поки вони ходять в школу або садок і не мають контакту з підтвердженим випадком коронавірусу, навряд лікарі порекомендують пройти обстеження на коронавірусну інфекцію", – сказала інфекціоністка.

Що ж до пацієнтів з ознаками ГРВІ загалом, незалежно від віку, то, акцентувала увагу Куніцина, і температура, і кашель, і нежить можуть стати приводом для підозр інфікування коронавірусом.


"Є такі публікації, де йдеться про те, що до 80% випадків інфікування коронавірусом – це стерті, безсимптомні або легкі форми і близько 20% протікають в середньо важкій і важкій формі. Якщо є якісь симптоми типу ГРЗ, вони на тлі епідемії, звичайно ж, повинні розцінюватися як потенційно можлива коронавірусна інфекція", – зазначила лікарка.

Разом з тим, переконана вона, наявність пандемії не виключає можливість захворювання іншими респіраторними інфекціями, включаючи вірусні та бактеріальні.

"У когось є симптоми, характерні не тільки, а в основному для цього захворювання – гавкітливий кашель. Для коронавірусу дуже специфічний симптом це – втрата нюху. Насправді за жодних інших респіраторних захворюваннях цей симптом особливо не спостерігається. Це специфічний симптом", – пояснила інфекціоністка.

"Одразу говорили, що нежитю при коронавірусі немає, а зараз ми бачимо, що це один з основних симптомів. Наявність нежитю не виключає можливості наявності коронавірусної інфекції. Кашель – він може бути, а може і не бути. Температура теж може бути різною – від нормальної до гіпервисокої. Також присутні слабкість стомлюваність, сонливість. Навіть починається хвороба з того, що людина відчуває незрозумілу невмотивовану іншими причинами слабкість", – додала лікарка.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вы вообще представляете что творится в Украине?!
Мне кажется нам подставляют какие то лживые новости и мы часто не читаем статьи из первых рук.
Перебрав кучу источников попал на сайт https://ukrjizn.com/, где вижу что журналисты предоставляют хоть какую то картину жизни в которой живем.
Очень важно в наше время отбирать реальные СМИ.
Вот еще одна топовая статья, которая меня задела: https://ukrjizn.com/

Надеюсь Вам станет полезной.
Відповісти
Рекомендую Вам настоящую пасеку, на которой заказываю большой ассортимент пчелопродукции как для себя таки для своих родственников.
Пчеловоды оформляют всю пчелопродукцию на пять, советы как принимать по важным вопросам дают. Очень много полезных статей на сайте, Вот несколько из них:
https://med-na-dom.com/pilca-perga/106-perga-protivopokazaniya-est.html
https://med-na-dom.com/med/82-aloe-med-kagor-v-pomosch-lyudyam.html
https://med-na-dom.com/pilca-perga/100-kak-prinimat-pergu.html
https://med-na-dom.com/pchelinyi-podmor/134-lechenie-raka-pchelinym-podmorom.html
https://med-na-dom.com/propolis/520-jeffektivnoe-primenenie-propolisa-dlja-schitovidnoj-zhelezy.html
https://med-na-dom.com/pchelinyi-podmor/459-kak-primenjat-pchelinyj-podmor-dlja-zhenschin-pravilno.html
https://med-na-dom.com/vosk/308-chudo-maz-iz-pchelinogo-voska-i-zheltka-kremlevskaya.html

Одним словом они молодцы и я их советую.
Вот их портал где я оформлял иммуностимулирующие продукты - https://med-na-dom.com/
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні