Фальшиві тести на ковід: експерт прокоментував махінації із лікарняними

3
-8
Фальшиві тести на ковід: експерт прокоментував махінації із лікарняними
У мережі поширюються історії про те, що люди купують позитивні тести на ковід, аби отримати компенсацію за лікарняне. У випадку медиків – відшкодування від держави за професійне зараження. Проте однієї довідки про позитивний ПЛР-тест на ковід недостатньо, щоб медпрацівник отримав виплати. Щодо інших категорій населення, то кількість фальшивих лікарняних через ковід не зросла.

Про це Gazeta.ua розповів Володимир Купріта, ексочільник Громадського центру здоров'я України.

"Держава на даний момент компенсує переважно оплату лікарняного листка. Якщо ми говоримо, що таким чином відбувається відшкодування з фонду соціального страхування, то ковід не є унікальним. А фальшиві лікарняні в нас були й раніше. Я не думаю, що на тлі ковіду їх кількість значно зросла. А якщо ми говоримо про якісь інші виплати, наприклад, відшкодування за професійне зараження на робочому місці, то існує окрема процедура, коли одна довідка нічого не вирішує. Через те, я сумніваюся, що ці історії правдиві або масові. Це просто чутки", - розповів Володимир Купріта.

Також зустрічаються історії про фальшиві довідки про негативний ПЛР-тест на коронавірус. Їх купують, аби виїхати за кордон.

"Тут потрібно розібратися, якщо це робиться системно, то чому така система сформувалася - черги, волокита, корупція. Якщо це поодинокі людські фактори, тоді потрібна жорстка адміністративна відповідальність за видачу фальшивих довідок. Було б важливо продемонструвати декілька випадків понесення покарання. Але я не знаю жодної такої ситуації. Не варто вірити чуткам. Медики і лаборанти є відповідальними особами, які цінують свою роботу і не допускають таких порушень масово", - додав Курпіта.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Многие из нас перестали смотреть телевизор , так как интернет источники дают больше правдивой информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть новостных источников подает неправдивую информацию, поэтому приходится перебирать очень тщательно. В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только качестенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал полезную новость, которая относится к каждому из нас:
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/pensiya/kogda-povysyat-pensii.html
Відповісти
Большинство из нас перестали смотреть TV, так как интернет источники дают намного больше правдивой информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время основная часть новостных источников подает неправдивую информацию, поэтому приходится искать очень тщательно. В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам выбирать только качестенные новостные источники чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая касается каждого из нас : https://sylnaukraina.com.ua/finansy/socialna-dopomoga/dorodovi-i-pislyarodovi-viplati-v-ukra%D1%97ni.html
Відповісти
Многие из нас перестали смотреть телевизор , так как интернет источники дают намного больше правдивой информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время основная часть новостных источников подает искаженную информацию, поэтому приходится перебирать очень аккуратно . В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только проверенные новостные источники чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая касается каждого из нас : https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/posivnij-kalendar-ogorodnika-na-2017-rik-dlya-ukra%d1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/novyj-rik/yak-krasivo-prikrasiti-yalinku-na-novij-rik-2017.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/magnitni-buri-v-listopadi-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/novini/kak-popolnit-1xbet-cherez-kievstar.html
https://sylnaukraina.com.ua/novini/zakon-ukra%D1%97ni-pro-derzhavnij-byudzhet-ukra%D1%97ni.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні