--> У Харкові батьки новонародженої дівчинки звинувачують лікарів у інвалідності дитини | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Харкові батьки новонародженої дівчинки звинувачують лікарів у інвалідності дитини

0
2
У Харкові батьки новонародженої дівчинки звинувачують лікарів у інвалідності дитини
Батьки немовляти звинувачують місцевих лікарів у недбалості. Кажуть, вагітність тривала добре. Твердять, що медики з перинатального центру припустилися помилки під час пологів і через це немовля народилось із тяжкою інвалідністю. У дівчинки нема ковтального рефлексу, бо через нестачу кисню при народженні постраждав мозок.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

За словами батьків, до реанімації Анна-Марія потрапила одразу після народження. Вважають що саме лікарі винні у їхній біді.

Дівчинка з’явилася на світ передчасно – на 36 тижні. Батьки навіть не встигли підписати договір з обраним лікарем. Тож, коли зненацька відійшли води, розповідає 32-річна Марина, у перинатальному центрі їх спочатку навіть не хотіли приймати. Але зрештою оглянули і поселили до палати. А вже за кілька годин у породіллі почалася кровотеча.

Врешті, після огляду жінку заспокоїли і відправили до палати. Потім, згадує Марина, її почало лихоманити, але лікарі все одно сказали чекати на перейми, які почалися о першій ночі.

32-річній Марині провели кесарів розтин. А після – ошелешили.

“Сказали, що дитина у вкрай критичному стані. По шкалі Апгар у неї два. Мені лікар казав, що це через те, що плацента відшарувалася. Я кажу: “Так чому вона відшарувалася, чому не відстежили?””, – каже батько дитини Олексій Мозуль.

У перинатальному ж центрі твердять: те, що жінка сприйняла за кровотечу, було сукровицею після огляду. А коли ж кров пішла насправді, породіллю негайно прооперували. Але через відшарування плаценти дитині не вистачило кисню.

Свою провину тут визнають частково. Бо кажуть, лікарі не направили пацієнтку на УЗІ, а мали.

Читайте також: “Тільки здолав хворобу – усі шоковані”: у Харкові трагічно загинув відомий лікар (фото)

“Незважаючи на те, що це був вихідний день, у нас є ургентні, чергові лікарі ультразвукової діагностики на дому. І треба було їх викликати, але вона не вселяла їм побоювань”, – каже заступниця головного лікаря міського перинатального центру Гульнара Ломінадзе.

В результаті і через три місяці після пологів стан дитини стабільно-тяжкий. Вона навіть не може самотужки ковтати.

“Дитина потребує цілодобового лікарського нагляду і періодично вимагає кисневої підтримки, яка включається, в основному, в нічний час, коли дитина засинає”, – розповіла заступниця головного лікаря міської дитячої лікарні Марина Кучеренко.

Як житиме дитя надалі, медики не беруться прогнозувати. Поліція почала розслідування. Батьки кажуть хочуть покарати винних, аби ніхто більше не потрапив у таку ситуацію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні