Вчені розповіли, що може продовжити життя на 6-8 років

0
3
Вчені розповіли, що може продовжити життя на 6-8 років
Відмова від куріння і алкоголю, фізкультура, дієта і здоровий спосіб життя додають в середньому 6-8 років життя. Навіть людям із хронічними хворобами.

Такі дані масштабного британського дослідження, яке охопило генетичні дані та звіти про здоров'я 480 тис. людей. Про це пише британська The Daily Mail.

Дослідження провели вчені Лестерського університету. Для вивчення взяли UK Biobank – базу даних з генетичною та медичною інформацією біля півмільйона осіб. Учені слідкували за способом життя пацієнтів і змінами їх здоров'я впродовж 6 років. Зокрема, враховували наявність 36 найбільш поширених хронічних хвороб на якість і тривалість життя. Також брали до уваги етнічну приналежність, роботу та індекс маси тіла.

"Дуже здоровий" спосіб життя добавляв в середньому чоловікові з двома хронічними хворобами 6,3 роки життя. Просто "здоровий" - 4,5 роки. "Дуже здоровий" додавав жінці – 7,6 років, а "здоровий" - 6,4 роки.

В середньому в 45 років в курців обох статей тривалість життя на 6 років менша, ніж у некурців.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні