У Швеції вперше з 1944 року не проведуть церемонію вручення Нобелівських премій

0
2
У Швеції вперше з 1944 року не проведуть церемонію вручення Нобелівських премій
Традиційну церемонію вручення Нобелівських премій у Стокгольмі з особистою участю лауреатів скасовано через пандемію коронавірусу COVID-19, повідомили організатори.

Пише Інтерфакс.

"Традиційну церемонію вручення Нобелівських премій у Стокгольмі та Нобелівський банкет скасовано", - йдеться в повідомленні на сайті Нобелівського комітету.

Натомість відбудеться телевізійна церемонія, під час якої будуть онлайн-включення з різних країн світу.

"Ідея полягає в тому, щоб медалі та дипломи цього разу вручалися лауреатам із дотриманням заходів безпеки в їхніх рідних країнах", - зазначили організатори.

Європейські ЗМІ зазначають, що церемонію вручення нагород скасували вперше з 1944 року, коли премії не вручали через Другу світову війну.

"Нинішні обставини під час тривалої пандемії означають, що це буде унікальний рік в історії Нобелівської премії", - зазначили в Нобелівському комітеті.

Раніше у вівторок глава Нобелівського інституту в Норвегії Олав Нельстад оголосив, що церемонія вручення Нобелівської премії миру відбудеться за традицією 10 грудня, але буде менш широкомасштабною через епідемію COVID-19.

Зокрема, за його словами, церемонія буде не в головній залі мерії Осло, розрахованій на прийом тисячі гостей, а в основній аудиторії Університету Осло, де можуть розміститися сто осіб.

Лауреати Нобелівської премії 2020 року стануть відомі в жовтні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні