--> На Рівненщині іноземець організував підпільний цех з обробки бурштину | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Рівненщині іноземець організував підпільний цех з обробки бурштину

0
-6
На Рівненщині іноземець організував підпільний цех з обробки бурштину
Громадянин Туреччини налагодив систематичну діяльність у сфері незаконного придбання, перевезення і переміщення каменів бурштину-сирцю.

Інформує Кореспондент.

У Рівненській області правоохоронці виявили підпільний цех з обробки бурштину та вилучили майже 60 кілограмів "сонячного" каменю. Виробництво організував громадянин Туреччини.

Оперативники встановили, що 37-річний громадянин Туреччини на території Рівненської області налагодив систематичну діяльність у сфері незаконного придбання, перевезення і переміщення каменів бурштину-сирцю, походження якого не підтверджується відповідними документами з подальшим його збутом.

Правоохоронці провели санкціонований обшук у господарстві за місцем його проживання в селі Верхів Острозького району, під час якого виявили оброблені та необроблені камені бурштину-сирцю різних фракцій, загальною вагою 58 кг 716 г, а також ювелірні вироби з "сонячного каменю". Орієнтовна вартість вилученого за цінами "чорного" ринку становить понад 200 тисяч гривень.

Крім того, в господарстві правоохоронці виявили ще й дев'ять верстатів для обробки бурштину, на яких на той момент навіть працювали шість осіб.

Також у поліції відзначили, що в червні у цього громадянина Туреччини вилучили бурштин загальною вагою майже 77 кілограмів вартістю понад 330 тисяч гривень.

За цим фактом порушено кримінальну справу за статтею про незаконний видобуток, збут та переробку бурштину у великих розмірах (ч.2 ст.240-1 КК України). Іноземцю загрожує від чотирьох до семи років позбавлення волі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні