--> Зеленський і Трюдо обговорили коронакризу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Зеленський і Трюдо обговорили коронакризу

0
2
Зеленський і Трюдо обговорили коронакризу
Лідери країн у телефонному режимі поговорили про боротьбу з пандемією, а також про ситуацію на Донбасі і можливу лібералізацію візового режиму.

Пише Кореспондент.

Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо в телефонній розмові обговорили координацію заходів у боротьбі з наслідками пандемії.

Лідери країн висловилися за усунення штучних перешкод на шляху розвитку міжнародної торгівлі для підтримки національних економік, ослаблених пандемією, а також за забезпечення доступу всіх країн до необхідних медичних товарів.

"Мої слова щирої підтримки вашому уряду і всім канадцям в боротьбі з коронавірусів. Глибоко співчуваю рідним і близьким загиблих і бажаю якнайшвидшого одужання хворим", - сказав Зеленський.

Він також вказав на зацікавленість української сторони в поступовій лібералізації Канадою візового режиму для громадян України.

"Лібералізація Канадою візового режиму для українців залишається незмінно актуальним питанням для мене. Сподіваюся, нам вдасться зрушити цей процес і досягти спрощення для українців, які подорожують до Канади", - додав Зеленський.

Президент України розповів Трюдо про ситуацію на Донбасі і про кроки України щодо мирного врегулювання.

"Досягнення миру на Донбасі залишається ключовим пріоритетом для мене. Дякую за рішучу підтримку Канадою суверенітету і територіальної цілісності нашої держави", - підкреслив Зеленський.

Нарешті, Зеленський і Трюдо обговорили хід реформ в Україні. Прем'єр-міністр Канади назвав мужніми кроки Зеленського в напрямку реформування держави і висловив свою підтримку.

Нагадаємо, що раніше Зеленський обговорив з Боррелем деокупацію Криму. Глава держави обговорив створення постійно діючого майданчика, де буде обговорюватися питання деокупації півострова.

Також Зеленський обговорив з Алієвим пандемію і Донбас. Глави держав у телефонному режимі обговорили боротьбу з епідемією коронавірусу, а також ситуацію на сході України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні