--> Андрій Покровський дав ексклюзивне інтерв'ю напередодні місцевих виборів (відео) | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Андрій Покровський дав ексклюзивне інтерв'ю напередодні місцевих виборів (відео)

0
0
Андрій Покровський дав ексклюзивне інтерв'ю напередодні місцевих виборів (відео)
У переддень прийдешніх місцевих виборів чимало лучан покладають надії на нові обличчя у владі. Згідно з результатами соціологічних опитувань багато хто покладає надії на Громадянський Рух "СВІДОМІ" та його лідера Андрія Покровського. ІА "Конкурент" поспілкувався з ним з приводу його бачення розвитку Луцька на найближчі п'ять років.



– Багато хто мав сподівання, що саме Покровський боротиметься за крісло луцького мера. Чому ви все-таки вирішили відмовитись від цієї боротьби?

– Наша команда не відмовлялася від цієї боротьби. Я несу відповідальність за всю команду Громадянського Руху “СВІДОМІ”. В нашій команді, щоб вона працювала максимально ефективно, кожна людина має займати своє місце. Тобто “СВІДОМІ” – це не просто якісь люди. Це фахова команда, яка працює на єдину мету. Тому я не відсторонююся від будь-якого депутата, кандидата в депутати чи мери. Я несу за всіх відповідальність. Оскільки я є лідером цього руху, то несу відповідальність за наслідки його діяльності. Чому ми вибрали саме Аллу Надточій? Я можу сказати дуже багато гарного за цю людину...

– Чому Алла Надточій? Це, власне, наступне запитання.

– Алла – це фаховий, досвідчений політик. Це досвідчений менеджер, яка працювала тривалий час у державних та приватних установах на керівних посадах. Але найголовніше – Алла Володимирівна дуже відповідальна. Вона пропрацювала п'ять років у Луцькій міській раді – і жоден лучанин не знайде про її діяльність ніякої негативної інформації: жодних корупційних скандалів чи переслідування власних інтересів.

Тому команда Громадянського Руху «СВІДОМІ», порадившись, вирішила, що Алла – це кандидат, гідний посісти посаду Луцького міського голови.

Ми вже мали досвід президента Порошенка. Як би він добре чи погано не працював, але за ним завжди тягнувся шлейф, що це бізнесмен, який має комерційний інтерес. Тому як би не працював мер Покровський, що би хорошого не робив мер Покровський для міста, все одно знайдеться той, хто скаже, що він переслідує власні інтереси. У Алли Надточій немає жодних власних інтересів у владі, крім інтересів лучан.



– Ви досі залишаєтеся у складі фракції “Солідарність” у Луцькій міській раді. Чому ви не пішли на вибори від цієї політичної сили?

– У фракцію “Солідарність” мене запросив колишній міський голова Микола Романюк. У нас були з ним виключно робочі стосунки. Він запропонував мені балотуватися за списками цієї політичної сили і працювати в його команді. На жаль, так сталось, що ця людина померла. В команді почався розбрат, хитання. І я зрозумів, що центральним партіям немає діла до того, що відбувається у нас в місті. З того моменту я зрозумів, що треба формувати власну команду з лучан: з тих людей, які тут живуть, в кого тут живуть діти, батьки, чоловік, дружина, родичі, сусіди. Тих, кому це болить. Із тими, хто буде за це нести відповідальність. Тоді з'явився Громадянський Рух “СВІДОМІ”.

– До слова, ходять чутки, що крім “Солідарності”, вам пропонували й інші політичні сили балотуватися від їхньої команди. Чому відмовились?

– По-перше, ви ж самі сказали – це чутки. Але я можу трішки привідкрити завісу і сказати, що розмови були з представниками майже усіх рейтингових загальнодержавних політичних сил. Але я свій висновок зробив після того, як побачив на власні очі, як розлітається команда, яку створював покійний Микола Ярославович, як розлітається все, пов'язане на той момент із “Солідарністю”. І я зрозумів, що працювати потрібно тільки місцевим. Не варто очікувати на когось з Києва, з Офісу президента чи з Верховної Ради. Є місцеві люди – з ними потрібно працювати. Для мене це було вже принципове рішення – не працювати з людьми, які абсолютно не мають відношення до нашого міста.

– Загалом на який результат на виборах очікуєте?

– Очікуємо на найкращий результат. Сподіваємося, що лучани оцінять нашу діяльність. Оцінять те, що ми хочемо і можемо змінити місто на краще. Я дуже сподіваюсь, що лучани нас оцінять і віддадуть нам найвищу нагороду - власну довіру.

У нас публічна команда. У нас все прозоро і відкрито. Ми працюємо майже цілодобово в офісі. Приходять люди, комунікують. Можна поставити пряме запитання, написати листа, зателефонувати. Тому я не бачу перестороги для лучан, чому не обирати “СВІДОМИХ”. Мені здається, що від моїх земляків ми отримаємо високий показник довіри.

– Ще трішки про передвиборчу програму. Що є в основі?

– В основі передвиборчої програми є 10 пріоритетів, багато підпунктів. Вона опублікована на нашому сайті. Пріоритети нашої передвиборчої програми закладені і в стратегічних цілях Громадянського Руху “СВІДОМІ”.

Основою всієї нашої програми є покращення побуту лучан. Ми потребуємо покращення інвестиційного клімату, щоб заводити в Луцьк зовнішніх інвесторів, зберегти внутрішніх інвесторів, створювати нові робочі місця, забезпечити роботою не тільки все наше населення, а забезпечити роботою всіх, хто хоче приїхати жити до Луцька.

Друге – це стратегія розвитку міста. Ми маємо визначитись, куди ми рухаємось.

Здоров'я лучан. Дуже важлива галузь. Нам треба все зробити, щоб покращити і профілактику, і лікування.

Комунальні платежі – максимально їх зменшити. Провести всі можливі і неможливі реформи з енергоефективності. Зробити все, щоб комунальні платежі були посильними для людей.

Наступне – це організація руху транспорту, реконструкція стратегічних і центральних вулиць міста. Я принципово виступаю за те, щоб зрештою ми довели до пуття проспект Волі, закінчили вулицю Лесі Українки.

Але концептуально я хотів би, щоб за ці п'ять років наступної каденції лучани дійсно побачили зміни від нашої команди і від того, що Луцьк зміниться на краще. Я дуже сподіваюсь, що ми зможемо реалізувати багато з цих пунктів, які ми декларуємо.

– Окрім Луцької міської ради ви і ваша команда іде ще на вибори в Боратинську об'єднану територіальну громаду. Чому?

– Тому що Боратинська об'єднана територіальна громада, наскільки я пам'ятаю, одна з найбільших сільських громад в Україні.

– Вона одна з найкращих в Україні.

– З найкращих, безумовно. Але вона і дуже велика. І це наш стратегічний партнер, тому що це наш безпосередній сусід. Боратинська ОТГ і Луцька об'єднана територіальна громада – це два сусіди, які межують по великій довжині. Нам потрібно максимально ефективно співпрацювати. Не тільки для Луцької територіальної громади, а й для Боратинської територіальної громади також. У мене є чітке бачення, як зробити, щоб ми працювали як один єдиний здоровий механізм.

Наприклад, ми залучаємо якогось інвестора для нас в місто. Але інвестору не підходить місце розташування чи не вистачає якихось територій. Ми можемо домовитися з нашим партнером і сказати: “Є інвестор. 70% він працює на вашу громаду, 30% ми залучаємо. Але ми спільно робимо все, щоб цей інвестор зайшов. Тому що це наші з вами спільні інтереси”. І якщо Громадянський Рух “СВІДОМІ” буде представлений в Луцькій міській раді і в Боратинській раді об'єднаної територіальної громади, то буде легше реалізовувати такі задачі.



– Коли, на вашу думку, справа дійде до об'єднання областей?

– Реформа триває. До більшості обласних центрів ми доєднали навколишні громади. Можливо, будуть ще укрупнення найближчим часом. Тому про об'єднання областей ми можемо говорити не раніше ніж через три-п'ять років. Все залежить від того, як працюватиме Верховна Рада та Кабінет Міністрів. І знову ж таки, наскільки це буде потрібно безпосередньо представникам громади. Адже, як бачимо, об'єднання не йде легко. Більшість людей не вірять у кращі умови, які вони отримають від об'єднання. Більшість людей просто не орієнтуються у цій ситуації. Я не вважаю, що треба все робити наскоком. Треба робити все поступово, щоб це було природньо і все приходило саме.

– Якщо так трапиться, чи може Луцьк втратити статус обласного центру?

– Скажу відверто: якщо команда Громадянського Руху «СВІДОМІ» прийматиме рішення, ми цього не допустимо. Я народився, виріс, навчався, гуляв, займався спортом, одружувався в обласному центрі. Я не допущу, щоб наші діти почали жити не в обласному центрі. Можливо, не всі поділяють таку думку, але це вже я декларую як власні амбіції. Я не бачу підстав, щоб Луцьк перетворився на місто районного значення. Тому що Луцьк має шалений потенціал – його просто правильно треба реалізувати. Ми зараз збільшили територію майже втричі. Ми збільшили кількість населення на 15%. Ми збільшили місто. Просто треба працювати – і все!

– Як ви і ваша команда бачите Луцьк у найближчому майбутньому. І на вашу думку, яким він має бути через 20-30 років?

– Все залежить від результатів виборів і того, хто керуватиме містом. А 20-30 років – це така велика, довга перспектива.

Я лучанин, але часто подорожую. І коли я приїжджаю, наприклад, в Інсбрук (це Австрія), там населення 140 тисяч. Це таке містечко, де хочеться жити. Там все зроблено для цього. Там немає проблем, де поставити машину – там все забезпечене підземними чи наземними паркінгами. Там ідеальний громадський транспорт: сів у трамвай або електроавтобус – і доїхав за розкладом. Дороги ідеальні! Фасади будинків – просто хочеться картини з них малювати! Люди привітні, усміхаються. Інсбрук менший за Луцьк, але віденці виїжджають зі столиці та їдуть туди жити.

От я би хотів, щоб через 30 років кияни мріяли на пенсію приїхати жити у Луцьк. Або дистанційно працювати. Хотів би, щоб всі лучани разом зробили Луцьк містом, в якому хочеться жити.

– Будемо сподіватися, що так воно і буде.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні