--> Нотр-Дам реставрують | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Нотр-Дам реставрують

0
1
Нотр-Дам реставрують
Французькі будівельники реставрують собор Нотр-Дам за середньовічним методом за допомогою техніки, якій аж 800 років.

Пише ІА Волинські новини.

Зазначають, що всі балки із дуба майструють вручну неподалік історичної пам’ятки. Серед інструментів лише сокира та електропилка. Кінцева конструкція, кажуть будівельники, важитиме аж 3 тони.

Подивитися, як кипить робота, приходять сотні допитливих парижан.

Пожежа у славетному соборі Паризької богоматері спалахнула торік у квітні. Тоді повністю вигорів шпиль та завалилась частина покрівлі. Серед найімовірніших причин займання слідство називає закорочення електропроводки. Одразу після пожежі почали точитися дискусії щодо реставрації собору. Лунали пропозиції повністю оновити дизайн шпилю. Врешті, вирішили зупинитися на відновленні оригінального вигляду. Відомо також, що у серпні демонтували великий орган для його очистки.

За планами французького президента Еммануеля Макрона, добудувати Нотр-Дам мають у 2024 році – саме до початку олімпійських ігор у Парижі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні