--> Дмитро Глазунов: хочу, щоб лучани знали унікальну історію Холмської ікони Богородиці | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Дмитро Глазунов: хочу, щоб лучани знали унікальну історію Холмської ікони Богородиці

0
2
Дмитро Глазунов: хочу, щоб лучани знали унікальну історію Холмської ікони Богородиці
«Цього року минає 20 літ, як Музею Волинської ікони подарована Холмська Чудотворна ікона Божої Матері. Є відомості про те, що цей, один із найдавніших у світі богородичих образів, написаний євангелістом Лукою в 11 столітті.

Ікона багато разів потрапляла у скрутне становище : її топили, бомбили, нищили, вивозили, однак вона була врятована. І 2000 року її подарувала музею, дочка священника Надія Горлицька, в сім'ї якої багато літ таємно зберігалася святиня. А 2018 року благодійний фонд "Рідна Волинь", який я очолюю вже декілька років, долучився до створення нової історії Холмської Чудотворної ікони Божої Матері і подарував музею картину волинського художника Володимира Жупанюка "Ікона Холмської Чудотворної Богородиці в подіях і фактах". Наразі ця робота зберігається в музеї поруч із оригіналом. Хочу, щоб лучани знали унікальну історію і цінували це надбання українського народу. Холмська Чудотворна ікона Богородиці, Луцький замок - це перлини нашого міста, які створюють його туристичну привабливість.

У 2015 році за збереження та реставрацію Холмської Чудотворної ікони Богородиці благодійний фонд "Рідна Волинь" присвоїв музею премію імені Бориса Клімчука, яку я вручив завідувачу Тетяні Єлісєєвій на урочистих зборах.

Ми з сім'єю часто відвідуємо цей музей. В рамках програми нашого фонду "Мистецька терапія" за участю Заслуженого діяча мистецтв України Віталія Іваницького організовуємо в музей екскурсії для бійців АТО/ООС , які проходять реабілітацію в обласному госпіталі інвалідів, адже описано понад 700 чудес порятунку і зцілень після молитви біля цієї ікони.

Благодійний фонд "Рідна Волинь" і я особисто вітаємо волинян із Різдвом Пресвятої Богородиці, яке щороку святкується 21 вересня».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні