--> Яке сьогодні свято, прикмети та іменинники, що сьогодні не можна робити | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Яке сьогодні свято, прикмети та іменинники, що сьогодні не можна робити

5
1
Яке сьогодні свято, прикмети та іменинники, що сьогодні не можна робити
20 вересня - 263-й день року за Григоріанським календарем, до кінця року залишається 102 дні. У XX і XXI століттях цей день відповідає 7 вересня Юліанського календаря.

Яке свято 20 вересня 2020

Цього дня світ відзначає Всесвітній день рису і Всесвітній день валенсійської паельї. Повідомляє УНІАН.

Іспанська паелья безумовно є відомою у всьому світі. У багатьох іспанських сім'ях готувати паелью в неділю - традиція. У цей день члени сім'ї збираються разом. У батьківський будинок приходять дорослі діти зі своїми сім'ями. Напередодні, в суботу, у рибних магазинах можна спостерігати, як багато жінок купують продукти для паельї. Продавцеві можна сказати тільки число людей і він сам відбере потрібну кількість продуктів, які необхідні.

Різновиди

Існує величезна кількість рецептів даної національної страви. Що ж до самих жителів країни, то вони стверджують, що способів приготування паельї є понад триста. Але головні інгредієнти незмінні, сюди входять: рис, приправлений шафраном, оливкова олія і томати. Також можуть додаватися овочі, курка, морепродукти та ковбаса. Паелья популярна тим, що складові компоненти можуть варіюватися в залежності від різних регіонах Іспанії. Класичне блюдо включає в себе не менше шести видів морепродуктів та риби, зелень, курку, біле вино і спеції. А в деяких іспанських регіонах паелью готують з квасолі.

В Україні - День рекрутера, День працівника лісу, в Казахстані - День матері, у Китаї - День любові до своїх зубів, у США - День сирного соусу «Keco», День подяки дружині, День ромового пуншу, День піци пепероні, День жіночої дружби, в Перу, Венесуелі, Уругваї - День свободи вираження думок, у Таїланді - День Молоді, в Німеччині - День дітей, у Білорусі - День митника, в Азербайджані - День нафтовиків, у Молдові - День працівників сфери соціального захисту населення, в Киргизстані - День підприємця.

Пам'ятні дати 20 вересня, річниці та події

У 1792 році у Франції дозволили розлучення. У 1917 році канадський парламент надав право голосу матерям, дружинам і сестрам солдатів, які воюють на фронті.

У 1946 році відбулося відкриття Каннського кінофестивалю. Хронологічно першою прийняла фестиваль кіно Венеція, а не Канни. Венеціанський фестиваль задумувався як демонстрація сили і слави на той час нацистського режиму. У Франції, яка відчувала, що хмари згущуються, виникла ідея протиставити фашистському кіно кінематограф «вільного світу». У 1939-му все вже було готове, але грянула Друга світова війна. Перший Каннський фестиваль був відкладений на сім років. На сьогодні він є найбільш престижним і широко освітлюваною подією в кінематографічному світі. Щорічно на знаменитій набережній Круазетт у курортному місті Канни збираються зірки, професіонали кіно і любителі широкого екрану з усього світу. А в 1946 році на конкурс було представлено 46 фільмів, 11 з них отримали головну нагороду – Гран-Прі. "Золота пальмова гілка", як вища нагорода фестивалю, стала присуджуватися з 1955 року. На фестивалі вручаються й інші призи. З 1946 року кінофестиваль проводиться щорічно. Але в його історії не завжди все було гладко - в деякі роки з різних причин він скасовувався. У 1951 році організатори фестивалю змінили час його проведення – Каннський фестиваль став проводитися навесні. До кінця шістдесятих кінофестиваль набув статусу респектабельного - з розвиненою інфраструктурою, відпрацьованими механізмами і вміло режисованою інтригою, що стало запорукою розвитку та успіху наступних оглядів.

У 1999 році в бельгійському Антверпені почала роботу «школа повій». На курси зараховувалися не тільки «початківці», а й ті, хто хотів підвищити рівень своєї професійної майстерності. Через три місяці школа була закрита під тиском громадських організацій. У 2000 році влада Тайваню заарештувала 25-річного Чен Інь-Хао, творця знаменитого комп'ютерного вірусу CIH, названого за ініціалами автора. У народі вірус відомий як "Чорнобиль", оскільки одна з його версій активується 26 квітня, в річницю аварії на атомній електростанції.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 20 вересня вшановує пам'ять ігумена Луки Каппадокійського. У народі свято назвали Луків день.

Що сьогодні не можна робити

Не можна свататися, не варто також розповідати про свій гарний настрій і хвалитися здоров'ям. Усе це ви можете незабаром втратити.

Прикмети на 20 вересня

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день: - Хмари молочні - скоро похолоднішає; – на цибулині мало лушпиння - зима буде морозною.

20 вересня іменини

Іменини у Григорія, Івана, Євгена, Михайла, Степана, Андрія та Петра.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Многие из нас перестали смотреть TV, так как интернет источники дают больше честной информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть СМИ подает неправдивую информацию, поэтому приходится перебирать очень тщательно. В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам выбирать только проверенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал полезную новость, которая касается каждого из нас :
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/tarifu/novye-shtrafy-za-narushenie-pdd.html
Відповісти
Вы действительно осознаете что происходит в Украине?!
Мне кажется нам подставляют какие то лживые статьи и мы часто не читаем новости из первоисточника.
Перебрав кучу источников попал на сайт https://ukrjizn.com/, где вижу что журналисты предоставляют хоть какую то реальность в которой находимся.
Очень важно в наше время отбирать качественные средства массовой информации.
Вот еще одна актуальная статья, которая меня зацепила: https://ukrjizn.com/

Надеюсь Вам поможет.
Відповісти
Как и многие наши соотечественники искал как поехать в Польшу и заработать денег.
Перечитал массу интернет страниц, пересмотрел много фильмов на Youtube, но больше всего мне понравился сайт https://hochuvpolshu.com/.
На нем я нашел несколько вакансий для работы, вычитал отзывы и опыт тех мужчин и женщин,
которые делятся своим опытом жизни в Польше. Так же узнал как подготовить документы.
И всегда это на одной сайте.
Вот одна из свежих и интересных статей: https://hochuvpolshu.com/novosti/tipichnaya-vneshnost-polyakov.html
Відповісти
Друзья, я последние несколько лет от слова совсем не смотрю ТВ!!! И считаю его Злом, так как вся информация подается так как нужно правительству. А мы это хаваем.
В последнее время все больше смотрю Youtube и выискиваю там информацию по крупицам. А так же ищу независимые новостные сайты, которые подают информацию более независимо, такие как Радио свобода или myukraina.com.ua.
Выбирайте и читайте информацию, отбрасывайте лишние, перебирайте источники и только тогда Вы сможете найти полезную новость.
Кстати недавно прочитал очень интересную новость, которая касается каждого из нас:
https://myukraina.com.ua/kalendar/blagopriyatnye-dni-v-lunnom-kalendare-strizhek-volos-na-maj-2017-goda-v-ukraine.html
Відповісти
Большинство из нас перестали смотреть TV, так как интернет источники дают намного больше честной информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть СМИ подает искаженную информацию, поэтому приходится искать очень аккуратно . В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только качестенные новостные источники чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал полезную новость, которая касается каждого из нас : https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/derzhavni-svyata/data-provedennya-dnya-sim%d1%97-v-ukra%d1%97ni-u-2017-roci.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/splata-esv-v-2017-poci.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/virobnichij-kalendar-na-lipen-2018-rik-v-ukra%d1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/prognoz/kurs-dollara-v-ukraine.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/skilki-kalendarnix-dniv-u-2017-roci-366-abo-365.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні