Волинський суд виправдав водія автобуса, який перевозив пасажирів в карантин

1
4
Волинський суд виправдав водія автобуса, який перевозив пасажирів в карантин
Про це йдеться в реєстрі судових рішень, пише Район.Шацьк.

5 липня у Світязі на водія рейсового автобуса до Тернополя поліціянти склали протокол про адміністративне правопорушення.

На думку правоохоронців, водій порушив рішення протоколу комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Волинської ОДА та Постанову Кабміну щодо карантину, чим порушив правила щодо карантину людей.

Як йдеться в рішенні суду, відповідальність настає за порушення правил щодо карантину людей, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами.

Відповідно до законодавства саме ради мають право приймати рішення з питань боротьби зі стихійним лихом і епідеміями. Коли ці рішення порушують, настає адміністративна відповідальність.

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Волинської ОДА не є органом місцевого самоврядування, її рішення носять рекомендаційний характер і не є обов`язковими для їх розгляду громадянами.

В судовому рішенні зазначено, що в складеному на водія протоколі вказане невірне посилання на конкретну норму закону щодо дотримання вимог в умовах карантину.

Крім того, в протоколі регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Волинської ОДА встановлено заборону щодо пасажирських перевезень у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні у Шацькому районі, однак не має заборони щодо перевезення у міжобласному сполученні.

Суд прийняв рішення закрити справу у зв`язку з відсутністю в діях складу адміністративного правопорушення.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А коли Максима Кривоша випустите,там те ж нема складу злочину,нікому ніякої шкоди не заподіяно,просто пройшло навчання і тренування відповідних служб,в умовах приближених до бойових!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні