--> В ООН прийняли резолюцію щодо прав людини в Білорусі: закликають до діалогу з опозицією | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В ООН прийняли резолюцію щодо прав людини в Білорусі: закликають до діалогу з опозицією

0
3
В ООН прийняли резолюцію щодо прав людини в Білорусі: закликають до діалогу з опозицією
Країни-члени Ради з прав людини ООН 18 вересня ухвалили резолюцію щодо Білорусі. Вона засуджує ситуацію з правами людини в країні.

Пише 24 канал.

Також вони закликали владу Білорусі вжити заходів для врегулювання ситуації. Зокрема, й почати діалог з Координаційною радою опозиції.

Резолюцію запропонувала Німеччина від імені Євросоюзу. За неї проголосували 23 члени ради ООН, 22 – утрималися, а ще двоє висловилися проти.

Про що мовиться у резолюції
Зокрема, у самій заяві йдеться про те, що Рада з прав людини ООН "виражає серйозне занепокоєння загальною ситуацією з дотриманням прав людини в Білорусі".

Вони "висловлюють жаль, що уряд Білорусі не виконав своїх зобов'язаннь щодо права голосувати й обиратися на виборах". Там занепокоїлись порушенням прав людини в країні до і після президентських виборів. В ООН просять вести ретельний моніторинг стану в області у зв'язку з цією ситуацією.

Зокрема, у зв'язку з численними фактами знущань, викрадень, довільних висилок і сексуального насильства, а також із застосуванням сили з боку правоохоронних органів відносно мирних демонстрантів,
– йдеться у повідомленні.

Окрім цього, ООН закликає припинити застосовувати надмірну силу до мирних демонстрантів та заарештовувати мирних громадян. Вони наголосили на звільненні всіх затриманих політв'язнів, журналістів, захисників прав людини.

Діалог з опозицією
Крім того, рада закликає владу Білорусі вступити в діалог з опозицією – Координаційною радою і громадянським суспільством. А також "виконувати зобов'язання відповідно до норм в області прав людини".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні