--> У луцьких багатоповерхівках встановлять ІТП | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У луцьких багатоповерхівках встановлять ІТП

0
4
У луцьких багатоповерхівках встановлять ІТП
Індивідуальні теплові пункти безкоштовно встановлять ще у шести будинках. 17 вересня відбулася зустріч першого заступника міського голови Григорія Недопада, радника міського голови Ігоря Поліщука та директора ДКП «Луцьктепло» Івана Скорупського з мешканцями будинків на проспекті Молоді, 13, 13а, 15, 17, 17а, 17б.

Про це повідомляють на веб-сайті Луцької міськради.

Радник міського голови Ігор Поліщук розповів, що цьогоріч розпочато безкоштовне встановлення ІТП у багатоквартирних будинках у рамках проекту «Модернізація системи централізованого теплопостачання міста Луцька», який реалізується Луцькою міською радою, ДКП «Луцьктепло» та ЄБРР.

«Загалом ІТП буде встановлено у 254 будинках. Змонтоване обладнання уже у 70 будинках. До початку опалювального сезону ІТП встановлять у 100 будинках. Це дасть можливість мешканцям економити кошти на послузі теплопостачання. У будинках, де ОСББ за власні кошти встановило ІТП, є гарні показники економії. Орієнтовно люди платять на 30 % менше, ніж до того, як у них його встановили. Крім того, ми встановлюємо балансувальні клапани. Вони роблять так, що теплоносій подається в квартири максимально рівномірно від першого до останнього поверхів», – наголосив він.

Також Ігор Поліщук зауважив, що у ЗМІ окремі особи поширюють недостовірну інформацію щодо масової відмови мешканців багатоквартирних будинків від безкоштовного встановлення ІТП. За його словами, це не відповідає дійсності, адже лучани із задоволенням ставлять це обладнання, бо хочуть економити кошти.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад звернувся до мешканців з проханням зменшити існуючу заборгованість перед теплопостачальним підприємством.

«Всі кошти, які ми виділяємо на підтримку нашого комунального підприємства, нам потрібно забирати з ремонту дворів, доріг та іншого, що зробило б наше місто комфортнішим», – зазначив він.

Також він наголосив, що зекономлені на опаленні кошти мешканці можуть спрямувати на термомодернізацію будинку, ремонт даху чи внутрішньобудинкових мереж.

Директор ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський зазначив, що абонентська оплата за обслуговування ІТП становитиме до 20 грн на місяць з кожної квартири, більше ніяких фінансових витрат мешканці не нестимуть. Він наголосив, що обладнання італійське. Усі процеси будуть максимально автоматизовані.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні