Волинські аграрії розпочали посів озимих зернових

0
6
Волинські аграрії розпочали посів озимих зернових
На Волині набирає обертів посів озимих зернових культур під урожай 2021 року.

Про це повідомляє прес-служба Департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації.

Зазначимо, що оптимальними строками сівби озимих є такі, які підходять під два критерії: встановлюється середньодобова температура повітря близько 15°C, і тривалість осінньої вегетації складатиме 40−50 днів.

«Приблизно це виходить друга половина вересня — перша третина жовтня. Для озимої пшениці науково-обгрунтованими строками сівби є такі, щоб сходи не встигли перейти до 3-го — 4-го етапів органогенезу. Але в той же час, на момент припинення вегетації досягли такого стану, аби весною швидко почалась диференціація конусу наростання і формування зачаткового колоску. Отже оптимальні терміни для посіву наступили», — розповідають у департаменті.

Усього в поточному році, за попередніми прогнозами, передбачається посіяти озимі зернові на площі 185 тис. га, що на рівні минулого року, в тому числі озимої пшениці — 155 тис. га, озимого жита — 22 тис. га, озимого ячменю — 8 тис. га. «Окремі господарства приступили до збору культур пізніх строків дозрівання, зокрема до омолоту соняшнику приступили у ТзОВ „Пятидні“ Володимир-Волинського району та ТзОВ „Городище“ Луцького району.

Усього до збирання цьогоріч підлягає: соняшнику — 40,6 тис. га, сої — 36,4 тис. га, кукурудзи — 41,3 тис. га. Також розпочато копання та переробку цукрових буряків», — додали у відомстві.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні