Флірт на роботі знижує рівень стресу

0
-1
Флірт на роботі знижує рівень стресу
Вчені із Університету штату Вашингтон вивчили, як легкий та ненав'язливий флірт на робочому місці між рядовими співробітниками впливає на їх самопочуття. Результати своїх досліджень вони опублікували у журналі Organizational Behavior and Human Decision Processes.




Леа Шеппард та її колеги, міжнародна команда з США, Нідерландів та Канади провели серію опитувань працівників різних груп із США, Канади та Філіппін*.

Результати опитування виявились неочікуваними. Згідно ним, більшість працівників відносяться до флірту на робочому місці скоріше позитивно ніж негативно.



"Якщо флірт доставляє задоволення, то це може має багато переваг: люди відчувають себе захищеними від стресу і краще сплять по ночам", — зазначає вчений.

Під фліртом науковець має на увазі жарти, компліменти та кокетство. Проте це стосується лише тих працівників, які знаходяться на одній сходинці службової ієрархії.



Цікаво, що начальство подібні відносини між своїми працівниками не заохочують, та навіть намагаються загнути у жорсткі рамки.

*опитування проводилося у рамках громадського руху #MeToo, метою якого є засудження сексуальних домагань.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні