Теорія конспірології: вакцинуватися не будуть більше 50% українців та американців

0
1
Теорія конспірології: вакцинуватися не будуть більше 50% українців та американців
Четверта частина американців не погоджується на вакцинацію від COVID-19: все через конспірологічну теорію.

Станом на сьогодні лише половина американців (50 %) стверджує, що готова вакцинуватися від коронавірусу у разі появи ефективної вакцини. Майже чверть респондентів (23 %) категорично відмовились вакцинуватися. Ще 27 % поки не визначилися з відповіддю.

Про це свідчать результати соцопитування New Yahoo News/YouGov, проведеного протягом 20-21 травня.

Згідно із дослідженням, 44% Республіканців вірять у конспірологічну теорію про те, що мільярдер Білл Гейтс планує використовувати можливість масової вакцинації мільйонів людей для імплантації мікрочіпів та відслідковування переміщення осіб. Тільки 26% Республіканців здатні розпізнати в цій теорії фейк. В цей же час в "теорію масового чіпування" вірять 19 % Республіканців.

Було відмічено, що опитування демонструє гігантську прірву між сприйняттям пандемії коронавірусу між лівими та правими.При цьому у суспільстві зростає небезпечна тенденція ігнорування базових фактів про епідемію та масове поширення дезінормації.

Стверджується, що більш сприйнятливими до дезінформації виявились прибічники правих поглядів (наприклад, аудиторія каналу Fox News та виборці Дональда Трампа), хоча багато лібералів також вірять у фейкові теорії.

Популярний у Telegram український канал "Коронавірус інфо" також провів серед своїх підписників опитування. Темою його стала готовність українців вакцинуватися від COVID-19 у разі розробки вченими ефективної вакцини вже у 2020 році.

Наочно з результатом опитування та загальним настроєм українських респондентів можете ознайомитися нижче.

Більше ніж половина опитаних (53 %)заявили, що не планують проводити вакцинування. 13 % ще не визначились з відповіддю, а 16 % українців не будуть вакцинуватися взагалі ніколи. При цьому тих, хто хоче в обов'язковому порядку колоти собі вакцину, виявилось лише 12 %. 3 % респондентів проголосували за варіант "Важко визначитись".



Отже, ситуація із плановим вакцинуванням в Україні протилежна тій, що склалась у США. Якщо в Америці половина респондентів заявляє, що готова вакцинуватись від коронавірусу, то в Україні готові це зробити лише 13 % опитаних.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні