Як правильно зберігати моркву в домашніх умовах

0
3
Як правильно зберігати моркву в домашніх умовах
Морква – справжнє джерело вітамінів і мікроелементів . Її використовують для приготування супів, салатів і других страв, додають в десерти і напої. Але як же зберігати моркву в домашніх умовах, в приватному будинку, на дачі або квартирі?

Головне правило – зібраний урожай слід обов'язково просушити і впорядкувати: прибрати зіпсовані і підгнилі плоди, щоб вони не заражали інші коренеплоди.

Зберігання моркви у вакуумних пакетах
Зберігати моркву в вакуумних пакетах в погребі не рекомендується, тільки в холодильнику, та й то вдасться це ненадовго, так як коренеплоди виділяють вуглекислий газ і можуть зіпсуватися.
У морозильній камері в вакуумних пакетах можна зберігати як цілу, так і подрібнену моркву. У такому випадку термін зберігання буде досить довгим, аж до півроку.

Зберігання моркви в золі
Зберігання моркви в золі відмінно підходить для зберігання овочів в підвалі. Вам потрібно буде з'єднати золу і порошок крейди в пропорції 3: 1. Помістити суміш в дерев'яну ємність.

Моркву помити, видалити бадилля, просушити, укласти в золу з крейдою товстими кінцями догори і злегка присипати сумішшю. Завдяки крейді можна зупинити розмноження бактерій і надовго зберегти свіжість і смакові якості моркви.

Як зберігати моркву в харчовій плівці
Хочете зберегти моркву в харчовій плівці в погребі? Для цього моркву треба вимити, просушити і по 3-5 штуки, в залежності від розміру, загорнути в харчову плівку.

Зберігання моркви в мокрому піску
Для зберігання моркви найкраще підійде вологий пісок. Зробити мокрим розсипчастий пісок можна наступним чином: відро піску розбавляється одним літром води. Після того, як пісок зволожили, його викладають на днище ящика, висипають шар моркви, і назад покривають піском. Морква і пісок чергуються шарами.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні