У РНБО немає інформації по спецоперації щодо "вагнерівців"

0
-3
У РНБО немає інформації по спецоперації щодо "вагнерівців"
Апарат Ради національної безпеки й оборони не має інформації про проведення спецоперації по затриманню “вагнерівців”. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

Інформує УНН.

“Жодної інформації, жодних документів стосовно операції „Вагнер“ в Апараті Ради нацбезпеки і оборони немає і не було. Тому що відбувалося, як відбувалося — це можуть знати тільки ті люди, які до цього мають безпосереднє відношення, якщо це було”, — зазначив він.

Нагадаємо, 14 серпня стало відомо, що затримані на території Білорусі 32 члени ПВК “Вагнера” були повернуті в Російську Федерацію.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на передачу Білоруссю бойовиків ПВК “Вагнера” на територію Росії, вказавши, що “це дивно, некоректно й точно неприйнятно в дружніх міждержавних відносинах”. Своєю чергою, білоруська сторона залишила звернення Офісу Генерального прокурора України щодо видачі затриманих до України без відповіді.

Як повідомляв УНН, 29 липня білоруськими правоохоронними органами було затримано 33 людини, деякі з них були представниками приватної військової компанії “Вагнер”. Імена багатьох затриманих є в списку сайту “Миротворець”. Більшість з них, за даними сайту, воювали на окупованій частині Донбасу. Водночас, прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявляв, що Росія “не визнає українське громадянство” затриманих у Білорусі найманців ПВК “Вагнера”.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні