Концепт реформування вугільної галузі

0
-6
Концепт реформування вугільної галузі
У Міністерстві енергетики представили концептуальні засади реформування вугільної галузі. Незабаром їх передадуть на розгляд Експертної ради при Міністерстві, а після остаточного узгодження, — презентують на засіданні Координаційного центру з питань трансформації вугільних регіонів України.

Пише УНН.

“Ми пропонуємо до розгляду комбінований варіант реформи, що включає в себе розподіл державних шахт на три категорії. Відповідно, для них пропонуємо три шляхи розвитку”, — наголосив заступник Міністра енергетики Максим Немчинов.

Частина шахт стане ресурсною базою для ПАТ “Центренерго”, із можливим подальшим створенням вертикально інтегрованої компанії.

“Друга категорія — шахти „подвійного“ призначення, тобто ті, що добувають енергетичне і коксівне вугілля. Третя категорія шахт отримає шанс на „друге“ життя. Їх пропонуватимуть на приватизацію як цілісні майнові комплекси, для яких можливо переформатування господарської діяльності”, — повідомляють у прес-службі Міненерго.

Також планується реалізувати пілотні проєкти трансформації вугільних регіонів у двох “мономістах”.

“Перспективи цих проектів було обговорено під час зустрічей в.о. Міністра енергетики Ольги Буславець з представниками уряду та бізнес-кіл Німеччини”, — пишуть в Міненерго.

Як зазначила Ольга Буславець, при трансформації вугільних регіонів дуже важливо враховувати людський ресурс і забезпечити соціальний захист працівникам шахт.

“Ми маємо потурбуватися про гідні соціальні гарантії для людей, без цього трансформація вугільних регіонів неможлива”, — наголосила очільниця Міністерства.

Нагадаємо, у липні Міненерго та уряд вивели шахтарів з простою, в якому вони були з осені минулого року через відкритий імпорт електроенергії з РФ. Цей імпорт був відкритий правками голови Енергетичного Комітету ВР Андрія Геруса, за які виправдовувався потім Президент.

Також у липні держава повністю погасила заборгованість перед гірниками.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні