Хто допоможе мешканцям Львівської. ФОТОФАКТ

3
3
Хто допоможе мешканцям Львівської. ФОТОФАКТ
Нагадаємо, що сьогодні до редакції Волинь 24 звернулася лучанка Ольга Г. з «кричущим» питанням – мешканці вулиці Львівської вже близько тижня залишаються без води. Причиною цього став прорив труби водопостачання, яка знаходиться на ділянці «Луцькрайавтодору».



Жінка розповіла нашим кореспондентам, що весь цей час у домогосподарствах по вулиці Львівській відсутнє водопостачання. Мешканці неодноразово зверталися за допомогою до комунального підприємства «Луцькводоканал».

Проте людей чемно «відфутболили» до філії «Луцького райавтодору», мовляв саме вони є власниками мережі водопостачання*.

Станом на сьогодні, реальної допомоги жителям, серед яких є діти, літні люди та інваліди, ніхто не надав. Один із мешканців, Андрій Г. розповів:

- В мене було два інсульти, я інвалід. Як же я можу носити воду, якщо я ходити не можу?



Сусідка Євгенія Г. скаржиться: "Воду доводиться завозити в каністрах. Завжди за водопостачання платили вчасно. А у мене троє маленьких онуків".



Посуд Євгенії доводиться мити у відерці

Доведені до відчаю мешканці Львівської збирають дощову воду для побутових потреб.

Пані Ольга, у свою чергу, теж поділилася наболілим: «Зараз епідемія коронавірусу, а в нас немає води, щоб навіть просто помити руки, вже не кажучи про те, щоб їсти зварити».



Разом з мешканцями вулиці Львівської власкор Волинь 24 вирушив за поясненнями до керівництва «Луцькрайвтодору».



По факту наступних подій:
Головний інженер філії «Луцький райавтодор» Олег Каленюк зателефонував до КП «Луцькводоканал» і повідомив, що труби не знаходяться в їхній власності, вони ними не займаються, і за воду теж не платять.

У відповідь начальник диспетчерської служби КП «Луцькводоканал» Мирослава Гресик, лише надала представнику «Луцькрайавтодору» номери фірм-посередників для вирішення проблеми. «Ми лише беремо гроші за воду, а труби – це інша мережа", зауважила пані Мирослава.

Не дали результату і відвідини КП "Луцьводоканал". Звертайтесь до юридичної особи, яка є власником цієї мережі.



Отже, поки інстанції посилаються одна на одну, люди все ще залишаються без води.

*У 1997 році мешканці вулиці Львівської отримали дозвіл для підключення водопостачання на ділянці «Луцькрайавтодору», що знаходиться на вулиці Вишинського.


ОНОВЛЕНО:
О 19.43 наш кореспондент зателефонувала на гарячу лінію Луцької міської ради і поцікавилась, чи їм відомо про прорив труби на Львівській. Черговий диспетчер відповіла, що вони про це знають, але наразі усувати проблему не будуть. На це є причина, люди самі повинні її усунути.

Отже виникає логічне питання. Кому сплачують за воду за показниками лічильника мешканці вулиці Львівська і хто має усувати пошкодження?


Ми не ставимо крапку в цій історії. Продовження буде. А тверду крапку ми поставимо тоді, коли буде усунуто пошкодження труби, і в домівках лучан буде вода.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Отже виникає логічне питання. Кому сплачують за воду за показниками лічильника мешканці вулиці Львівська і хто має усувати пошкодження?" У мене в зв'язку з цим також виникає логічне питання - показники лічильника фіксують кількість отриманої (спожитої) води, чи не так? І за цю воду необхідно провести оплату - я помиляюсь? Так ось, логічне запитання - у чому невідповідність/несправедливість?
Вашому кореспонденту повідомили, що пошкоджена мережа не перебуває на балансі КП "Луцькводоканал", правильно? Тоді, знову ж таки, логічне запитання - хто повинен нести витрати по утриманню (у тому числі, і ремонту майна), як не його власник?
Мені дуже шкода людей, які опинились у дійсно жахливій ситуації, але, звинувачувати КП "Луцькводоканал" у бездіяльності, на мою думку, несправедливо. Є чіткі норми законодавства, які регламентують межі компетенції підприємств - надавачів житлово-комунальних послуг, і виходячи з цих норм треба і оцінювати діїї КП "Луцькводоканал".
Моя особиста точка зору, без претензій на авторитетність.
Відповісти
Спробував і я пошукати відповіді на поставлені в статті запитання.
Показники лічильника фіксують кількість спожитої (підкреслюю СПОЖИТОЇ) води. За послугу, яку людина ВЖЕ ОТРИМАЛА необхідно сплатити тому, хто її надав (адже, ця послуга не є безкоштовною). Таким чином, люди повинні оплатити за ту кількість води, яку вони уже спожили, а цю кількість води показує лічильник.
Далі, щодо ремонту пошкодженої мережі (хто має усувати пошкодження).
В КП "Луцькводоканал"повідомили, що пошкоджена мережа не перебуває на балансі підприємства, і в зв’язку з цим воно не повинно ремонтувати її, правильно?
Для того, щоб дізнатись, наскільки правдивим є це твердження, мені знадобилось зовсім небагато – лише задати певний пошук в мережі Інтернет. І ось, які відповіді я отримав я на свій пошуковий запит :
«Виробник (суб'єкт господарювання, що виробляє або створює послуги з централізованого водопостачання та водовідведення) обслуговує вуличні, квартальні та дворові мережі водопостачання та водовідведення, споруди і обладнання, а також технологічні прилади й пристрої на них, які перебувають у нього на балансі».
«Власник зобов'язаний утримувати майно, що йому належить, якщо інше не встановлено договором або законом. До таких витрат належать витрати, пов'язані зі зберіганням майна, його ремонтом, забезпеченням збереження його властивостей тощо».
Таким чином, у підприємстві кореспонденту сказали правду?!
Ну, так виходить з простої логіки.
Відповісти
«Отже виникає логічне питання. Кому сплачують за воду за показниками лічильника мешканці вулиці Львівська і хто має усувати пошкодження?» Спробувала я пошукати відповіді на ці логічні запитання.
Показники лічильника фіксують кількість спожитої (підкреслюю СПОЖИТОЇ) води. Логічно? За послугу, яку людина ВЖЕ ОТРИМАЛА необхідно сплатити тому, хто її надав (адже, ця послуга не є безкоштовною). Логічно? Таким чином, люди повинні оплатити за ту кількість води, яку вони уже спожили, а цю кількість води показує лічильник. Так ось, і у мене логічне запитання - у чому невідповідність/несправедливість?
Далі, щодо ремонту пошкодженої мережі (хто має усувати пошкодження). Вашому кореспонденту в КП "Луцькводоканал"повідомили, що пошкоджена мережа не перебуває на балансі підприємства, і в зв’язку з цим воно не повинно ремонтувати її, правильно?
Для того, щоб дізнатись, наскільки правдивим є це твердження, мені знадобилось зовсім небагато – лише задати певний пошук в мережі Інтернет. І ось, які відповіді отримала я на свій пошуковий запит :
«Виробник (суб'єкт господарювання, що виробляє або створює послуги з централізованого водопостачання та водовідведення) обслуговує вуличні, квартальні та дворові мережі водопостачання та водовідведення, споруди і обладнання, а також технологічні прилади й пристрої на них, які перебувають у нього на балансі».
«Власник зобов'язаний утримувати майно, що йому належить, якщо інше не встановлено договором або законом. До таких витрат належать витрати, пов'язані зі зберіганням майна, його ремонтом, забезпеченням збереження його властивостей тощо».
Таким чином, у підприємстві вам сказали правду?!
Мені дуже шкода людей, які опинились у дійсно жахливій ситуації, але, говорити про бездіяльність КП "Луцькводоканал", на мою думку, несправедливо.
Моя особиста точка зору, без претензій на авторитетність.

Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні