Коронавірус більше не загрожує людству?

1
6
Коронавірус більше не загрожує людству?
Шведські вчені знайшли невелике нейтралізуюче антитіло, яке може блокувати проникнення коронавірусу SARS-CoV-2 в клітини людини.


Про це повідомляється в статті, опублікованій в журналі Nature Communications, повідомляють «Волинські новини».


За даними фахівців Каролінського університету в Швеції антитіло (нанотіло) можна використовувати як захисний засіб від зараження вірусом, що запобігає важкому розвитку COVID-19.


Під час дослідження вчені ввели альпакам S-білок коронавірусу. Через 60 днів у зразках крові тварин спостерігалася сильна імунна відповідь проти S-білка (білка-«шпильки»). Потім вчені виділили і клонували нейтралізуючі антитіла, після чого визначили їхню структуру для подальшої оцінки ефективності проти SARS-CoV-2. Виявилося, що антитіло Ty1 ефективно нейтралізує вірус, прикріплений до тієї частини білка «шпильки», який зв'язується з рецептором ACE2.



Нанотіла мають низку переваг в порівнянні зі звичайними антитілами. Їхній розмір становить менше однієї десятої розміру звичайних антитіл, і, як правило, їх легше виробляти у великих масштабах з меншими витратами.



Наразі вчені розпочали доклінічні дослідження на тваринах, щоб вивчити нейтралізуючу активність і терапевтичний потенціал Ty1 на тваринній моделі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так люди не альпаки..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні