--> Волинь надихає: 9 історій про молодих митців з Волині. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинь надихає: 9 історій про молодих митців з Волині. ФОТО

1
2
Волинь надихає: 9 історій про молодих митців з Волині. ФОТО
Сьогодні ми говоритимемо випускників Львівської академії мистецтв родом з Волині.

Впродовж останніх 5 років у різний спосіб молоді художники співпрацюють із сучасним виставковим простором – галереєю ЛНАМ.

Брати Олександр і Володимир Гончаруки представники справжньої мистецької династії, пов'язані з монументально-декоративною скульптурою, виготовленням пам’ятників, просторових композицій та малих скульптурних форм.



Після завершення навчання обидва митці викладають у Львівській академії мистецтв. Вони куратори студентських мистецьких проєктів, але водночас плідно займаються творчістю.

Брати Денис та Максим Шиманські займаються скульптурою та живописом, учасники багатьох успішних проєктів, зокрема FRANKO SCULPTURE SYMPOSIUM 2016 та багатьох скульптурно-керамічних й живописних симпозіумів в Україні та за кордоном.



Давид Артемук, скульптор, який лише починає свій творчий шлях, але вже активно приймає участь в багатьох мистецьких проєктах.




Сергій Радкевич - стріт-арт художник, учасник міжнародних проектів у Польщі, Франції, Швеції та Німеччині. Гостро реагує у своїй творчості на актуальні події культури, мистецтва й політики. Автор муралу «ПроЦеСтворення» для галереї ЛНАМ, створеного за підтримки УКФ у 2020 році.



Першою визначною нагородою художника стала друга спеціальна премія PinchukArtCenter у 2011 році.

Юля Пінкевич – художниця по текстилю, працює в техніці печворк, створює унікальні великоформатні текстильні панно. Веде активну виставкову діяльність. Призерка Міжнародного симпозіуму художнього текстилю «Вчитель і учень-2017», лауреатка премії Володимира Кузя.



Роботи художниці виконані настільки фахово, що часто використовуються як зразкові для представлення художнього текстилю.

Художниця Юлія Ляшук працює з новими медіа. Переможниця конкурсу рисунку серед студентів мистецьких навчальних закладів у Харкові, учасниця карантинного проєкту «Ін’єкція», а також багатьох групових виставок в Україні, Польщі та Франції.



Художниця та кураторка проєктів Вікторія Романчук працює в техніці акварельного живопису, створює інсталяції, відео-арт та шукає себе у нових медіа. Нагороджена орденом «За мужність» ІІІ ступеня як авторка проєкту «Сторожа» у відновленому Будинку профспілок. Її проєкт став реакцією на події на Майдані 2013-2014 років, активною учасницею яких вона була.



Детальніше з проєктами, що відбулися у студентській галереї Львівської академії мистецтв можна ознайомитись тут.
Матеріал підготовлено за підтримки Українського культурного фонду. Позиція Українського культурного фонду може не збігатись з думкою авторів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знаю Вікторію Романчук. Талант. Талантіще!!! Успіхів цій розумній дитині.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні