У Мінську невідомі в масках вибивають вікна у кафе і затримують людей

1
4
У Мінську невідомі в масках вибивають вікна у кафе і затримують людей
У Мінську, в якому тривають протести проти Лукашенка, невідомі в масках вибивають вікна у кафе і затримують людей.

Повідомляє НВ.

Розбили одну з вітрин на Немизі. За даними видання, її розбили люди в цивільному одязі в капюшонах, масках й з кийками.

За словами співробітника кафе, невідомі забрали кілька людей.

«Люди почали забігати - ми закрили двері. Людей 13-20 в масках почали забігати сюди і розбивати скло. Вони забрали кілька людей», - сказав він.

Свідок інциденту заявила, що «по телевізору потім покажуть, що це ми».

Нагадаємо, в неділю, 6 вересня, в Білорусі проходить Марш єдності - акція на підтримку затриманих білорусів і за незалежність Мінська від впливу Москви. На марш в столиці зібралося близько 100 тисяч людей. До 16:00 протестуючі впритул підійшли до оточення біля резиденції Лукашенка. Також почалися затримання, силовики застосовують сльозогінний газ.

У Білорусі 9 серпня пройшли вибори президента, відразу після яких по всій країні почалися масові протести і страйки. Білоруси вимагають чесних виборів без Олександра Лукашенка.

ВК країни заявила, що Олександр Лукашенко нібито набрав 80,08% голосів, тоді як його головний конкурент Світлана Тіхановська всього 10,09%. Лідер опозиції зараз перебуває в Литві.

Через кілька днів представники опозиції оголосили про створення Координаційної ради для забезпечення мирної передачі влади.

Акції протесту супроводжувалися кривавими нападами з боку силовиків. Бійці ОМОН застосовували проти мирних громадян водомети, гумові кулі, сльозогінний газ і світлошумові гранати.

В результаті було затримано близько семи тисяч осіб. Багатьох по кілька днів тримали в СІЗО, піддаючи тортурам.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тітушки Путіна
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні